fbpx

Wie wil jij zijn als manager én als gastvrouw?

door | 0 Reacties

Worstelend met boodschappentassen in je linkerhand en je laptoptas in je rechterhand steek je de sleutel in het slot. Je voelt het zweet over je rug lopen. Geïrriteerd blaas je een pluk haar uit je gezicht. Ineens schiet de voordeur open. Snel stap je de hal in. De tassen ploffen op de vloer en je jas en laarzen gaan uit. Eindelijk een weekje vrij…

 

Nou ja, vrij van je werk dan

Want vrij zijn van je werk betekent nog niet dat je écht vrij bent. Thuis heb je nog genoeg te regelen voordat je onderuit op de bank kunt. Te beginnen met het kerstdiner op Eerste Kerstdag. Snel ruim je de boodschappen op en schenkt een glas wijn voor jezelf in. Je hebt nog een kwartiertje voordat je moet beginnen met koken. Eerst even bijkomen.

 

Het ‘zakelijke manager’-pak kan even uit

Op je werk heb je alles goed geregeld. Je hebt vanmiddag met een gerust hart de deur achter je dicht getrokken. De laatste brandjes zijn geblust, de noodzakelijke knopen zijn doorgehakt en alle ‘verplichte nummers’ zijn afgewerkt. Je hebt alles gedaan wat er van je verwacht werd en meer. Je ‘zakelijke manager’-pak kan een weekje in de kast.

 

Maar het geregel gaat nog even door

Terwijl je een slok wijn neemt, loop je in je hoofd de planning voor de komende dagen door. Morgen eerst nog wat doen aan de aankleding van het huis. Er staat wel een kerstboom, maar daar is het wel zo’n beetje mee gezegd. Een paar glazen schalen met kerstballen en lichtjes moeten er zeker ook nog bij. En iets bij de voordeur mag ook niet ontbreken. Anders is het zo kaal.

 

Aan gaat het ‘perfecte december gastvrouw’-pak

De boodschappen voor een overheerlijk kerstdiner zijn gelukkig al in huis. Je bent een goede kok, dus pakjes en zakjes zijn niet jouw ding. Zelfgemaakt en vers is het devies en dat is ook wat je gasten. Dat je daarvoor uren in de keuken staat is bijzaak. ‘Je vindt het immers leuk om te koken’, roept iedereen. Dat is wel zo, maar een jaar zonder dagenlange voorbereiding en last minute stress zou ook wel lekker zijn.

 

Van de regen in de drup

Zo zittend op de bank met je glas rode wijn voel je de druk van alsmaar moeten. Van de verwachtingen die iedereen van je heeft. Op je werk, maar ook thuis. Heb je net alles op je werk geregeld moet je thuis weer aan de bak. Het voelt alsof je van de regen in de drup belandt. Je bent alleen maar bezig met doen wat iedereen van je verwacht. Zonder dat je erbij stilstaat wat je zelf wil, waar jij behoefte aan hebt.

 

Wil jij eigenlijk wel die zakelijke manager of perfecte gastvrouw zijn?

Of ga je voor een andere, lichtere, meer ‘jij’ variant? Een variant die maakt dat je volgend jaar rond deze tijd écht ontspannen op de bank ploft na die hectische periode op je werk. Zonder de druk van een perfect gestylede woonkamer en een kerstdiner op sterrenniveau. Beseffend dat het okay is om het op jouw manier te doen, op je werk én thuis.

 

Stralende groet,

Manita

 

PS: Vind je dit blog waardevol? Deel het in je netwerk via de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *