fbpx

Welke parels zitten er in jou verstopt?

door | 0 Reacties

Je leven is best wel okay. Je hebt een leuke baan en doet werk waar je goed in bent. Je hebt een goed inkomen. Je woont in een mooi huis op je favoriete plek. Je hebt een geweldige partner en lieve mensen om je heen. In je vrije tijd kun je de dingen doen die je wilt. Niets te klagen dus, zou je zeggen.

 

Er mist iets

Maar als je eerlijk bent, voelt het alsof er iets mist in je leven. Alsof je maar 80% leeft.

Je merkt dat je enthousiasme voor je werk minder wordt. Dat je steeds vaker op routine draait. Je geeft steeds minder om de mooie spullen die je hebt, om alles wat je kunt kopen. Je geniet er steeds minder van. De dingen die je in je vrije tijd doet, voelen als een verplichting. Er knaagt iets aan je, maar je kunt er niet de vinger op leggen.

Het grote geluk

En dat terwijl je altijd dacht dat je super gelukkig zou zijn als je leven eenmaal op de rit had. Als je die geweldige baan en dat mooie huis zou hebben. Als je eindelijk die leuke partner had en samen een gezin. Als je zou kunnen reizen en leuke dingen doen in je vrije tijd. Als je het ‘grote geluk’ zou hebben gevonden. Maar niets blijkt minder waar.

De mythe

In mijn gesprekken met vrouwen over wat geluk voor hen is, is het meest voorkomende antwoord: geluk zit in kleine dingen. In de dingen van alledag. In het samen genieten van mooie momenten. In de mensen om je heen, die er voor je zijn. 

Het ‘grote geluk’ bestaat namelijk niet. Het is een mythe dat je pas echt gelukkig bent, als je het leven leeft waar je van droomt. Als je een gezin hebt en in je droomhuis woont. Als je eindelijk die promotie krijgt waar je hard voor gewerkt hebt. Als je genoeg geld verdient om alles te doen wat je wilt. Kortom, als je alles hebt wat je hartje begeert.

Geluk zit in jezelf

Maar belangrijker nog: geluk zit in jezelf. In kunnen doen waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt. In blij zijn met wie je bent. In de vrijheid voelen om helemaal jezelf te kunnen zijn. Het gaat over de persoon zijn wie jij echt bent, diep van binnen, in je kern.

Het gaat om jouw echte ik: de persoon die je als klein meisje was. Voordat je je ging gedragen zoals van je verwacht werd. Voordat je rekening ging houden met wat anderen van je vonden. Voordat je keuzes ging maken omdat ‘het zo hoort’. En bepaalde unieke kwaliteiten en talenten van jezelf weg ging stoppen.

Ontbrekende stukjes

Want dat is waarom je het gevoel hebt dat er iets mist. Er ontbreken letterlijk stukjes van jou. Stukjes die bij jou horen en die je weggedrukt hebt. Onzichtbaar voor de buitenwereld. Als parels die in een oester verstopt zitten.

Omdat die stukjes er niet mochten zijn. Omdat anderen ze maar vervelend vonden. Misschien waren het wel stukjes die jezelf niet meer wilde zien. Die je verafschuwde van jezelf of waar je bang voor was. Maar het blijven stukjes die bij jou horen. Die je nodig hebt om je compleet te voelen en gelukkig te zijn.

Kleine meisje in jou

Hoe fijn zou het zijn om die parels weer terug te vinden? Om je weer als dat kleine meisje te voelen? Blij, onbevangen, speels en een beetje ondeugend. Enthousiast, nieuwsgierig en levendig. Ondernemend, leergierig en altijd in voor nieuwe dingen. Eigenschappen die ook bij jou horen, maar die je in je leven kwijt geraakt bent. Waarvan je beseft en voelt dat ze er weer mogen zijn. Dat ze de ruimte mogen krijgen. Dat ze het licht weer mogen zien.

Jouw parels ontdekken

Omdat het kleine meisje gewoon in jou zit, kun je altijd contact met haar maken. Dat doe je door rustig te gaan zitten en naar binnen te gaan. Focus op je ademhaling en stel je voor dat het kleine meisje in jou naast je zit. Stel haar dan deze drie vragen:

  1. Als je nu zou kunnen doen wat je het liefst doet, wat zou je dan doen?
  2. Als je met niets of niemand rekening zou hoeven houden, wat zou je dan doen?
  3. Als je zou geloven dat alles mogelijk is, wat zou je dan anders gaan doen?

Sta open voor de antwoorden. Luister zonder oordeel. Ben alleen nieuwsgierig. Schrijf alles op wat er bij je naar boven komt. Het zijn de parels die diep in jou verstopt zitten. En die erop wachten om opgepoetst te worden, zodat je ermee kunt pronken.

Stralend leven

Ik heb jarenlang rondgelopen met het gevoel dat ik maar voor 80% leefde. Dat er iets was wat me tegenhield om voluit te leven. Ik wist diep van binnen dat er meer in me zat. Maar ik had geen idee wat dat zou kunnen zijn. Of hoe ik het naar boven kon halen.

Ik volgde cursussen over persoonlijke ontwikkeling. Ik ging elke dag schrijven. Ik nam de tijd om de dingen te doen waar ik blij van word. Daardoor leerde ik mezelf steeds beter kennen. Ik ontdekte langzamerhand de parels die in mij verstopt zaten. Inmiddels heb ik ze opgepoetst en mogen ze elke dag stralen. En ze zorgen ervoor dat ik nu echt voluit kan leven.

Ik hoop dat jij jouw parels ook hebt ontdekt en ze aan de wereld durft te laten zien! Anders ga ik graag met je op ontdekkingsreis. Plan hier jouw gratis 1-op-1 gesprek.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Liefs,

Manita

 

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het via de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *