fbpx

Weg met die goede voornemens!

door | 0 Reacties

Dit jaar ga je het helemaal anders doen!
Je neemt meer tijd voor jezelf, te beginnen met je nieuwe ochtendritueel. Je gaat goed voor jezelf zorgen, genoeg bewegen en sporten. Je gaat minder hard werken en meer genieten. Vaker afspreken met vriendinnen en regelmatig samen met je partner op vakantie of een weekendje weg. Je ziet het helemaal voor je.

 

Onbewuste druk

En tegelijkertijd voel je diep van binnen de druk. De druk van alles wat je je voorgenomen hebt. De druk van ‘doen wat hoort’ en jezelf niet teleurstellen. De druk van het perfect willen doen en daardoor te veel en te snel gaan. De druk van het moeten, waardoor het hard werken wordt. Allemaal druk die je jezelf onbewust oplegt.

Moeiteloosheid

Hoe zou het zijn om die druk niet meer te voelen? Om ontspannen aan het nieuwe jaar te beginnen? Om bezig te zijn met de dingen die je wilt vanuit moeiteloosheid en zacht werken? Om het harde werken los te laten en vooral te genieten van de weg? En dan toch de dingen te veranderen die je graag wilt?

Frustrerende voornemens

Ik ben een aantal jaren geleden gestopt met die goede voornemens. Waarom? Omdat ik merkte dat ze alleen maar tot meer stress leidden. Ik vond namelijk dat ik alles meteen anders moest gaan doen. Dus ging ik het op wilskracht veranderen en dat kostte me zo veel energie dat ik het niet lang volhield. En daar zat ik dan: gefrustreerd dat het me weer niet gelukt was en teleurgesteld dat ik moest opgeven.
Herkenbaar?

Vanuit intentie

Daarom doe ik het nu anders. Ik kies mijn intenties voor het nieuwe jaar.
Wat is het verschil, denk je misschien? Nou, voor mij is dat groot.

  • Een intentie komt voort uit iets wat ik echt wil, uit een verlangen. Dat geeft me het gevoel dat het iets is om naar uit te kijken.
  • Een intentie is vaak iets wat me energie geeft, waar ik enthousiast van wordt, waar ik meer van wil. Daardoor ben ik gemotiveerd en voelt het niet als hard werken.
  • Een intentie voelt als iets wat ik mag ontvangen, als iets om dankbaar voor te zijn.
  • Een intentie is iets wat ik mag loslaten, waarbij ik erop mag vertrouwen dat het goedkomt, dat het Universum voor me aan het werk gaat.

Jouw keuze

De vraag is waar jij voor kiest. Voor hard werken en frustraties of voor moeiteloos bezig zijn en genieten. Voor veranderen op wilskracht of vanuit flow. Voor jezelf druk opleggen of voor lief zijn voor jezelf.

Ik denk dat die keuze niet zo moeilijk is. Toch?

Jouw intenties voor 2021

Je kunt vandaag nog aan de slag met jouw intenties voor 2021. Hoe je dat doet?

  • Ga op een rustige plek zitten en adem een paar keer diep in en uit. Neem de tijd om te ontspannen en in je lichaam te komen.
  • Zie dan voor je wat je graag wilt bereiken in het nieuwe jaar. Qua gezondheid, werk, relaties, persoonlijke ontwikkeling of wat er verder naar boven komt. Schrijf dit op.
  • Kijk naar wat je opgeschreven hebt. Welke intentie kun je hieraan koppelen? Maak je intentie algemeen en formuleer hem in het hier-en-nu. (Bijvoorbeeld: ‘Ik ben uitgerust en energiek.’ ‘Ik groei elke dag.’)
  • Stel je nu voor dat jouw intenties werkelijkheid zijn geworden. Wat doe je dan? Hoe voel je je? Hoe ziet je leven er dan uit?
  • Maak een mooi en inspirerend moodboard van je intenties. Hang het ergens op waar je het elke dag ziet. Of maak er een foto van, zodat je er regelmatig naar kunt kijken.
  • Laat je intenties nu los en vertrouw erop dat het goedkomt. En geniet van alles wat je ontvangt!

En nu jij ….

Ik ben heel benieuwd wat jouw intenties voor het nieuwe jaar zijn. Deel je ze in het reactieveld hieronder?

Ik wens je een inspirerende dag!

Liefs,

Manita

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *