fbpx

Waarom zou je het alleen doen?

door | 0 Reacties

Vrijdag 9 september, half negen. Je rolkoffertje staat bij de deur. Nog snel even een flesje water vullen en dan ben je zover. Je draait net de dop op de fles als de deurbel gaat. Dat zal Sabine zijn, je vriendin en kantoormanager bij een fiscaal adviesbureau. “Goedemorgen! Je bent precies op tijd. Heb jij er ook zo’n zin?” begroet je haar. “Ontzettend veel. Heerlijk zo’n weekendje met z’n tweetjes. Eerst die lunch bij Manita en dan lekker een paar dagen Maastricht. Het voelt als een mini-vakantie. Laten we snel vertrekken.”

 

Samen op weg naar Maastricht

Na een ontspannen rit, koffie op een terrasje onderweg en een paar uur lekker bijkletsen, draait Sabine om kwart voor twaalf de parkeerplaats op de Boviersdaal op. Jullie zijn mooi op tijd. De poort van nummer 12 staat uitnodigend open. Bij de ingang van de praktijkruimte worden jullie begroet door Manita. Binnen staan al een paar andere vrouwen, die ook deelnemen aan de Lunch & Learn. Ook al kennen jullie elkaar niet, het duurt niet lang of jullie staan samen te lachen. De toon is gezet.

 

Aanstaande maandag weer met plezier naar je werk gaan

“Hoe zou dat voor je zijn?” begint Manita haar Lunch & Learn. “Kun je je het überhaupt voorstellen? Dat het vanaf aanstaande maandag helemaal anders gaat op je werk? Dat je ontdekt hoe het feit dat je een vrouw bent in een team van vooral mannen juist in je voordeel werkt? Dat je kunt gaan doen waar je goed in bent? Zonder je druk te maken over wat je manager of de directeur ervan vinden, omdat je weet dat het werkt? Dat je weer elke dag met plezier naar je werk gaat?”

 

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn

Als je dat toch eens voor elkaar zou kunnen krijgen. Je ben benieuwd hoe Manita dat gedaan heeft. En wat je van de andere vrouwen kunt leren. Met je pen in de aanslag wacht je op wat er komen gaat.

 

Twee uur later weet je wel beter

Je hebt een lamme hand van het schrijven en pijn in je buik van het lachen. Je had nooit gedacht dat je zo veel lol zou hebben om het gedoe op je werk. Maar hier – tussen allemaal vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten – gaat het vanzelf. En man, wat lucht dat op. Om te weten dat je niet alleen bent. Dat andere vrouwelijke managers er ook last van hebben. Dat zij als vrouw tussen al die mannelijke collega-manager tegen dezelfde problemen aanlopen. Dat het niet aan jou ligt. Dat jij niets verkeerd doet.

 

Alleen dat al maakt deze lunch onbetaalbaar

En dan heb je het nog niet over de tips die je van Manita hebt gekregen. Natuurlijk zijn er veel dingen die voor jullie allemaal gelden, maar ze heeft ook de tijd genomen om iedereen persoonlijk te helpen. In jouw geval hoe je omgaat met die vervelende collega-manager die steeds (zogenaamd grappige) seksistische opmerkingen maakt als jij erbij bent. Stiekem verheug je je op de volgende woordenwisseling als je hem weer ziet.

 

En dat is pas het begin van jullie weekend

“Ik ben zo blij dat we dit gedaan hebben, Sabine” zeg je als jullie op weg zijn naar jullie hotel in hartje Maastricht. “Het was zo’n opluchting om te horen dat ik niet de enige ben die een andere baan wil zoeken, omdat ik die mannenwereld zat ben. Maar ook dat er een oplossing is waardoor ik het toch nog een kans wil geven. Het klinkt misschien raar, maar voor het eerst in lange tijd kan ik niet wachten om maandag aan het werk te gaan. Maar eerst gaan we lekker genieten. En toosten op de geweldige lunch.”

WIL JIJ DAT OOK?

Meld je dan aan voor mijn Lunch & Learn op vrijdag 9 september 2022.
Ik heb maar 8 plekken aan mijn lunchtafel. Dus wacht niet te lang!

Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

 

Stralende groet,

Manita

 

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *