fbpx

Stop met worstelen: ga weer stralen!

door | 0 Reacties

Je bent gewend om altijd je mannetje te staan. Om al die ballen in de lucht te houden. Het hoort erbij. Je beseft waarschijnlijk niet eens hoeveel het van je vraagt. Je denkt dat het allemaal wel meevalt. Dat je het nog wel een tijdje kunt volhouden. Want je hebt immers geen keuze.

 

Of toch?

Want hoe heerlijk zou het zijn als je wel die keuze zou hebben. Als je niet het gevoel hebt dat je voortdurend moet worstelen. Als je leven niet alleen maar draait om hard werken en presteren. Als je gewoon jezelf zou kunnen zijn, thuis en op je werk. Als je gewaardeerd zou worden om jouw kwaliteiten, om wie je bent. In plaats van iedere keer een rol te moeten spelen, te moeten voldoen aan allerlei verwachtingen.,

Gelukkig zijn

Want je verlangt er naar om simpelweg jezelf te kunnen zijn. Naar je ontspannen en gelukkig voelen. Je snakt naar tijd voor jezelf, zonder je schuldig te voelen. Naar quality time met je partner en je gezin. Je verlangt naar je geliefd en gewaardeerd voelen. Naar het gevoel dat je omgeving jou steunt. Je wilt weer kunnen genieten van de kleine dingen. En je niet overal verantwoordelijk voor voelen. Je verlangt er naar om weer die gelukkige en stralende versie van jezelf te zijn.

Mannelijk en vrouwelijk

Ieder mens heeft zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant in zich. Je hebt beide kanten nodig om dingen te bereiken in je leven. Ze versterken elkaar en houden je in evenwicht. Als het goed is tenminste.

Maar daar zit nu juist het probleem.

Onze huidige maatschappij wordt gedomineerd door mannen. Als vrouw krijg je daardoor vooral respect en erkenning als je je mannelijke kant laat zien. Als je je aanpast en je vrouwelijke kant onderdrukt. En dat doe je dan ook, vaak onbewust. Het resultaat: je gaat hard werken, je doet je best om goed te presteren, je maakt lange dagen, je neemt besluiten op basis van feiten en je laat vooral geen twijfels zien.

Uit balans

Maar als vrouw zit je zo niet in elkaar. Je past je weliswaar aan. Omdat je geaccepteerd, gerespecteerd en serieus genomen wilt worden. Omdat je onafhankelijk en sterk wilt zijn. Omdat je denkt dat het zo hoort. Het gaat alleen wel ten koste van je zachte, vrouwelijke kant.

Je raakt uit balans, omdat je jouw vrouwelijke kant steeds moet onderdrukken. Je stopt een stukje van jezelf weg. Je bent zo gericht op wat de buitenwereld van je vraagt dat je vergeet wat jij nodig hebt. Dat je de verbinding met jezelf kwijtraakt.

Vastlopen

En dan loop je vast. Je bent zo bezig met je mannetje staan, dat je tegen je grenzen aan loopt. Je hebt een masker opgezet voor de buitenwereld, jezelf een rol aangemeten.

Maar je bent vergeten wie je zelf bent, wie er onder dat masker zit. Je zoekt wanhopig naar voldoening, naar passie, naar iets wat ontbreekt in je leven. Maar je vindt het niet. En intussen word je doodmoe en steeds ongelukkiger. Je verloochent jezelf, je raakt jezelf kwijt en je voelt je rusteloos, ontevreden, ongelukkig en uitgeput. Je stopt met stralen.

Worsteling

In mijn leven ben ik veel vrouwen tegengekomen die – net zoals ik – worstelden met alles wat er van ze gevraagd werd. Met alle ballen die ze in de lucht moesten houden. Van zichzelf, maar ook omdat anderen dat van ze verwachtten.

Ik zag dat ze zichzelf ongemerkt aanpasten en wegcijferden. Dat ze niet beseften wat dat met ze deed. Ze raakten uit balans doordat ze hun vrouwelijke kant wegstopten. Ze raakten zichzelf op die manier steeds meer kwijt. Ze werden doodmoe, ontevreden en ongelukkig. En uiteindelijk gingen ze er aan onderdoor. Tot ontslag, burn-out en scheiding aan toe.

Weer stralen

Het frustreerde me enorm te zien dat er zo veel vrouwen liepen te worstelen. Terwijl ik nu weet dat het ook anders kan.

Dat je meer in je kracht komt als je je vrouw durft te staan. Dat je je vrouwelijke kant juist mag koesteren en laten zien. Dat je je vrouw-zijn meer mag omarmen. Dat het een unieke kwaliteit is, jouw vrouwelijke kracht. Dat je zo uit balans bent, omdat je dat deel van jezelf hebt weggestopt. Dat je goed genoeg bent zoals je bent. Omdat je veel gelukkiger bent als je die keuze durft te maken.

In balans komen: 5 tips

Jij bent de enige die kan zorgen dat je weer in balans komt. Dat je meer vanuit je vrouwelijke kracht gaat leven. Dat je weer gelukkig wordt en die stralende versie van jezelf terugvindt.

Deze vijf tips kunnen je daarbij helpen:

  1. Maak elke dag tijd om iets te doen waar je gelukkig van wordt. Al is het maar 10 minuten. Het maakt niet uit wat je doet of wat een ander ervan vindt. Als jij er maar blij van wordt.
  2. Luister naar je hart. Je hart is je innerlijke stem, de stem die weet wat het beste voor je is. Hoe je dat doet? Door stil te zijn en te luisteren wat naar boven komt. Of door – zonder nadenken – op te schrijven wat in je op komt.
  3. Heb meer compassie voor jezelf. Vaak ben je ontzettend streng voor jezelf, strenger dan voor een ander. Besef dat je ook een mens bent, die fouten maakt. Wees vriendelijk naar jezelf. Liefde begint met zelfliefde, met zelfcompassie.
  4. Laat oude overtuigingen los. Sta eens stil bij de dingen die je bent gaan geloven. Over jezelf, over wat hoort. Wat wil je geloven en wat niet? Maak een lijst met overtuigingen die jou helpen in plaats van belemmeren. En laat de oude los.
  5. Volg je hart. Als je doet waar je echt gelukkig van wordt, als je in je werk en thuis je passie kwijt kunt, dan pas ben je echt gelukkig. Dus maak de keuzes die bij je hart passen.

Ga weer stralen

Het is mijn passie om jou te helpen weer in je vrouwelijke kracht te komen. Om meer in balans te komen en vanuit liefde, kracht en vrouw-zijn te leven. Maar om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, heb ik jouw input nodig. Daarom vraag ik me af……

  • Waar verlang jij nu het meest naar?
  • Waar loop jij tegenaan om dat verlangen te realiseren?
  • Wat heb je nodig om weer gelukkig te zijn?
  • En wat houdt je tegen om die stap te zetten en voor jezelf te kiezen?

Wil jij me helpen?

Je zou me enorm helpen door een half uur met me in gesprek te gaan over deze onderwerpen. Zodat ik vrouwen zoals jij nog beter kan helpen om meer in hun vrouwelijke kracht te komen. En het stralende in zichzelf weer te ontdekken.

Wil je dat voor me doen? Plan dan hier een afspraak voor ons gesprek: In gesprek met Manita.

Als dank voor je input krijg je een gratis Ontdek je Krachtige Zelf-sessie van 1 uur. Zodat ook jij weer een stapje kunt zetten naar die krachtige, stralende vrouw die jij in wezen bent.

Maak er een stralende dag van!

Liefs,

Manita

 

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het via de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *