fbpx

Het mooiste cadeau: kies voor jezelf

door | 0 Reacties

Ben jij ook zo’n vrouw die op haar werk en privé haar mannetje staat? Die voor de buitenwereld moeiteloos alle ballen in de lucht houdt? Was het maar zo. Want diep van binnen voel je je onrustig, opgejaagd en gespannen. Je bent intens moe. Je mist je energieke en gelukkige zelf. Maar je hebt geen idee hoe je haar terugvindt.

 

Elke reis begint met de eerste stap

Je verlangt naar meer rust en ruimte in je leven. Naar je gesteund, ontspannen en energiek voelen. En dat kan. Er is een weg uit die vicieuze cirkel. Maar dat lukt alleen als je in beweging komt. Als jij de eerste stap zet. Door jezelf het mooiste cadeau te geven: vanaf nu kies jij voor jezelf.

Been there, done that

Ik weet als geen ander dat dat moeilijk is. Ik was namelijk ook zo’n vrouw, gewend om altijd mijn mannetje te staan. Ik had me aangepast om aan alle verwachtingen te voldoen. Het was een tweede natuur geworden. Maar ik stond er niet bij stil dat ik op die manier mezelf wegcijferde, dat ik roofbouw pleegde op mezelf. En ik negeerde dat ik er doodmoe en ongelukkig van werd.

Zet nu die eerste stap

Ik hield mezelf steeds voor dat het vanzelf wel beter zou worden. Maar dingen veranderen niet vanzelf. Ze veranderen alleen als jij iets verandert. Als je ervoor kiest om het vanaf vandaag anders te gaan doen. En door dat vol te houden. Ik weet hoe moeilijk dat is. Want het gaat over anders naar jezelf kijken.

  • Over overtuigingen durven loslaten.
  • Over jezelf serieus nemen. 
  • Over besluiten: “Tot hier en niet verder”.
  • Over jezelf op de eerste plek zetten.
  • Over lief zijn voor jezelf.
  • Over in beweging komen.
  • Over die eerste stap zetten.

Maar het kan wel! Ik heb het immers ook voor elkaar gekregen….

Durf te kiezen voor jezelf

Je bent bent op dit punt beland, omdat je bent wie je bent. Iemand die oog heeft voor anderen en niet meteen oordeelt. Iemand die zorgzaam en liefdevol is, maar ook duidelijk en eerlijk. Iemand die zichzelf kan aanpassen, die openstaat voor verandering en die een doorzetter is.

Mooi! Tijd om die kwaliteiten te gaan gebruiken voor jezelf.

Diep van binnen

Vind je echt dat het zo niet verder kan? Dat er snel iets moet veranderen, voordat jij er aan onderdoor gaat? Of vind je diep van binnen dat je niet moet zeuren. Dat er altijd wel wat is en dat je niet altijd energiek en gelukkig kunt zijn. Dat het gewoon een kwestie is van jezelf vermannen en volhouden.

Want dan gaat er niets veranderen. Maar dat wil je wel. Toch?

Neem jezelf serieus

Het belangrijkste is dat jij er 100% van overtuigd bent dat je voor jezelf mag kiezen. Dat je jezelf en jouw situatie serieus neemt. Net zoals je dat bij een ander zou doen. Want diep van binnen weet je echt wel wat er aan de hand is. En je weet dat er iets moet veranderen. Je wil het alleen nog niet toegeven.

Maar dat is wel de eerste stap: jezelf serieus nemen. Accepteren dat je geen superwoman bent en dat dat okay is. Dat je goed bent zoals je bent. Dat jouw leven niet draait om anderen. En dat jouw geluk wel degelijk belangrijk is.   

Stop met bagatelliseren

Jezelf serieus nemen is de eerste stap. Maar dat volhouden is de crux. Want waar wij vrouwen heel goed in zijn, is bagatelliseren. In alles kleiner maken dan het is.

Je herkent het vast wel. Dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet moet zeuren. Dat je je gewoon moet vermannen en doorgaan. Dat stress en vermoeidheid bij het leven horen. En het is dat stemmetje waardoor je niet eerlijk durft te zijn. “Ik heb het erg druk, maar het lukt allemaal wel hoor.” Terwijl je agenda overvol is, je continu achter de feiten aanholt en doodmoe bent.

Stoppen met bagatelliseren lukt alleen als je lief bent voor jezelf. Als je erkent en accepteert dat je niet alles aan kunt. En dat het niet erg is als je daar eerlijk over bent. Want toegeven dat je iets niet kunt, getuigt van kracht, niet van zwakte.

Geef je grenzen aan

Kiezen voor jezelf betekent dat je jouw grenzen aangeeft. Dat je stopt met jezelf wegcijferen. Dat je stopt met op alles ‘ja’ zeggen. Dat je stopt met je schuldig voelen.

En dat je begint met voor jezelf zorgen. Met ‘nee’ zeggen als je ergens geen tijd voor hebt. Met je niet overal verantwoordelijk voor voelen. Met tijd voor jezelf nemen. Met jezelf durven zijn. Zodat je weer gelukkig wordt.

Gun jij jezelf dit cadeau?

Ik heb besloten dat ik goed ben zoals ik ben. Want alleen op die manier haal ik het beste uit mezelf. Kan ik overeind blijven en trouw aan mezelf zijn. Zet ik mezelf op de eerste plek en creëer ik rust en ruimte in mijn leven.

Ik heb gekozen voor mezelf. Wat er toen gebeurde? Mijn omgeving moest even wennen aan mijn nieuwe ‘ik’, maar vond het al snel prima. En ik? Ik voelde meteen meer rust en ontspanning, meer voldoening in mijn werk en meer energie!

Wil jij dat ook? Neem dan contact met me op. Ik help je graag om die eerste stap te zetten.

Maak er een stralende dag van!

Liefs,

Manita

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het via Facebook en LinkedIn! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *