fbpx

Over mij

Ik ben er klaar mee!

Gefrustreerd gooi ik mijn notitieblok op mijn bureau. Jeetje wat een eikels zijn het toch. Heb ik dagenlang gewerkt aan een plan voor ons nieuwe beloningsbeleid en dan is het weer niet goed. Het stoom komt bijna uit mijn oren. Ik ben zo opgefokt dat ik door mijn kantoor loop te ijsberen. Ik ben het spuugzat.

Ik heb een geweldig plan neergelegd. Ik heb eindeloos research gedaan. Ik heb advies gevraagd. Ik heb alles met cijfers onderbouwd. Omdat de heren dat allemaal willen. En dan komen er alleen maar bezwaren. Redenen waarom het toch niet gaat werken. Terwijl ik weet dat dit precies is wat we als organisatie nodig hebben. Waar de medewerkers blij van worden en wat rust in de tent brengt. Waarom is het iedere keer zo’n gevecht? Ligt het aan mij? Eén ding weet ik zeker: ik ben er nu echt klaar mee!

Stoppen met worstelen

Gelukkig liep het anders. Met pijn in mijn hart nam ik drie jaar later afscheid van mijn fijne collega’s en datzelfde bedrijf. Het ‘blauwe’ mannenbedrijf waar ik als eerste vrouwelijke manager was binnengehaald, omdat ze een andere manier van leidinggeven wilden. Dat bedrijf waar ik na het eerste jaar bijna gefrustreerd en moedeloos weggegaan was. Maar dat deed ik niet.

Ik was vastbesloten om er achter te komen waardoor ik weer vastliep. Waarom ik steeds niet tot mijn recht kwam in die mannenwereld waar ik al zo lang werkte. En met succes. Want ik ontdekte al snel de oplossing voor mijn probleem. Ik leerde hoe ik wel mijn plek kon vinden in die mannenwereld. Hoe ik wel het verschil kon maken als vrouw. Uiteindelijk bereikte ik alles wat ik bij de start van mijn baan voor ogen had, en meer. 

Het heeft mij jarenlang worsteling, frustratie en ergernis gekost om te ontdekken wat ik ‘verkeerd’ deed. Waarom ik niet tot mijn recht kwam in die mannenwereld. Waarom ik niet mijn draai kon vinden. En ik zie veel vrouwelijke managers worstelen met hetzelfde probleem. Terwijl ik weet dat het anders kan. Hoe het anders kan. En daar help ik ze nu mee.

Wat je van me moet weten

Ik ben een geboren Limburgse, maar heb het merendeel van mijn leven in de Randstad gewoond. Ik heb daardoor een echte Randstad mentaliteit. Ik ben begripvol en aardig, maar ook direct en ad rem.

Ik heb geen geduld voor mensen die alles ingewikkeld maken. Of die roepen “ik heb echt mijn best gedaan hoor.” Daar ben ik allergisch voor.

Ik neem mezelf niet zo serieus en hou van een gezonde dosis zelfspot. Humor is een belangrijk ingrediënt van mijn werkdag.

Waarom vrouwelijke managers vaak vastlopen

Veel vrouwen in hogere managementfuncties lopen op een bepaald moment in hun carrière vast. Ze raken gefrustreerd. Ze gaan met tegenzin naar hun werk. Ze zijn het haantjesgedrag in de mannenwereld waarin ze werken zat. Ze balen ervan dat ze alleen iets bereiken als ze meegaan in wat hun mannelijke collega’s doen. Ze gaan twijfelen aan zichzelf. Ze denken dat het aan de functie of het bedrijf ligt. Maar dat is het niet.

De onvrede die ze voelen komt omdat ze op hun werk niet zichzelf kunnen zijn: een vrouw met al haar kwaliteiten en talenten. Want vrouwen staan nu eenmaal anders in hun werk. Vrouwelijke managers gaan anders met hun medewerkers om. Vrouwelijke managers nemen op een andere manier beslissingen. Als vrouwen ontdekken hoe ze dicht bij zichzelf kunnen blijven, ook al werken ze in een mannenwereld, dan wordt werken weer leuk. Geeft het energie en vinden ze hun oude enthousiasme en gedrevenheid weer terug.

Typisch Manita

Als je me kent dan weet je dat ik …

Snel ben in alles wat ik doe: praten, lopen, lezen, schrijven, reageren, mensen inschatten en beslissingen nemen.

Enthousiast ben over duizend en één dingen, alles wil proberen en daardoor mezelf regelmatig voorbij hol. Omdat ik èn de opleiding Positieve Psychologie volg èn mijn werkruimte een make-over krijgt èn een workshop Intuïtief Schilderen wil doen.

Als pietje precies en ‘interieurofiel’ alle boeken netjes op kleur gesorteerd in mijn boekenkasten heb staan.

Een hele rij maagdelijke notitieboeken in mijn kast
heb staan. Voor een volgende cursus, project of
iets anders wat een vers notitieboek verdient.

Een ware boekenverslindster ben, die met gemak in
’n avond een boek van een paar honderd pagina’s uitleest.

DOWNLOAD MIJN GRATIS E-BOEK

Overleven op de apenrots

7 gouden tips voor vrouwen

in een mannenwereld