fbpx

Op vakantie met je partner èn je laptop

door | 0 Reacties

De zon valt binnen door de open balkondeuren van jullie appartement op Madeira. “Nog even snel deze mail afmaken en dan kom ik eraan”, roep je naar je partner. Je hoort hem mopperen dat je dat een kwartier geleden ook al zei en dat hij het wachten zat is. Je slaakt een diepe zucht. Het is vervelend dat je tijdens jullie wandelvakantie af en toe moet werken. Je had zelf ook liever je laptop thuis gelaten. Maar er loopt een groot project op je werk en je moet echt de vinger aan de pols houden. Tien minuten later sluit je je laptop af. Je schiet snel je wandelschoenen aan, sluit de balkondeuren en pakt je rugzak. Straks als jullie terug zijn nog even checken of alles goed gegaan is.

 

Liever niet, maar het kan niet anders

Een weekje vrij is heerlijk, maar het voelt altijd dubbel.
Aan de ene kant vind je het heerlijk om er tussenuit te zijn. Om samen met je partner een weekje weg te gaan. Om lange wandelingen te maken in de natuur. Om urenlang door stadjes te zwerven en dan lekker op een terras na te genieten.

Maar aan de andere kant maakt het je onrustig. Je hebt het gevoel dat je niet zo lang weg kunt zijn van je werk. Dat er dan van alles gebeurt waar je niet blij van wordt. Dat er dingen mis gaan, omdat je er niet bent om de boel te sturen. Hoe goed je je medewerkers ook vooraf instrueert. Hoe goed ze ook in hun werk zijn. Het lijkt wel of er altijd iets onverwachts gebeurt waar jouw input voor nodig is. Of waar jij een besluit over moet nemen. Want als je het overlaat aan je manager dan weet je zeker dat je niet blij bent met zijn beslissing.

 

Je vraagt eigenlijk te veel van jezelf

Natuurlijk weet je dat je het niet goed is om steeds maar door te gaan. Je voelt best dat je te veel van jezelf vraagt. Dat het goed is om een weekje afstand te nemen. Om je werk los te laten. Om tijd te maken voor je partner. Om jezelf te ontspannen en op te laden. Maar de gedachte aan wat je aantreft op je werk als je een week uit de lucht bent, maakt dat je dat niet lukt. Je hebt voor je vakantie zo hard gewerkt om alles op de rit te krijgen. Om te zorgen dat het precies zo gaat zoals jij dat wilt. Je kunt het nu echt niet loslaten.

 

Het kan ook anders

Hoe zou het zijn als je wel afstand zou kunnen nemen van je werk? Als je je vakantie zou zien als een manier om alle drukte en stress los te laten? Om even te stoppen met hard werken en te genieten?

Ik begrijp dat dat onmogelijk lijkt. Maar je hebt het nodig om op te laden. Zodat je na je vakantie met nieuwe energie aan de slag kunt. En bovendien heb je het nodig om wel tot je recht te komen in de organisatie waarin je werkt. Om meer impact te hebben. Om de dingen op jouw manier voor elkaar te krijgen. Want dat kan ook zonder dat je voortdurend met je werk bezig bent.

 

Impact maken en toch genieten

Wil jij in je volgende vakantie wel echt loskomen van je werk? Plan dan nú een halfuurtje in mijn agenda in. Dan kijken we samen hoe jij die impact op je werk kunt maken zonder er voortdurend bovenop te zitten. Want dat kan echt!

 

Liefs,

Manita

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *