fbpx

Ontdek wie je bent

door | 0 Reacties

Ben jij soms ook zo jaloers op vrouwen die gelukkig zijn met wat ze doen? Die helemaal op hun plek zitten op het werk. Die vol vertrouwen aan een nieuwe uitdaging beginnen. Die een leuke partner hebben en waardevolle vriendschappen. Vrouwen waarbij alles moeiteloos lijkt te gaan. Die het helemaal voor elkaar hebben.

 

Worsteling

Terwijl jij vaak worstelt om de dag door te komen. Om alle ballen in de lucht te houden. Je werk geeft je niet de voldoening die je hoopt. Je kunt er niet alles van jezelf in kwijt. Je bent vaak te moe om leuke dingen te doen met je partner of tijd te maken voor je hobby’s. Je hebt het gevoel dat er wat mist in je leven. Maar wat dan?

Tevredenheid en rust

Je droomt van een leven waarin je echt gelukkig bent. Waarin je op alle vlakken jezelf kunt zijn. Waarbij je de dingen doet waar je goed in bent. Je verlangt naar werk waar je helemaal tot je recht komt. Waarin je al je kwaliteiten kwijt kunt. Waar je energie van krijgt. Je snakt naar de tevredenheid en rust die andere vrouwen uitstralen.

Het hoort erbij

Ik heb lang gedacht dat worstelen en jezelf aanpassen er gewoon bij hoorde. Dat je nu eenmaal niet alles kunt hebben in het leven. Èn een liefdevolle partner. Èn mooie en bijzondere vriendschappen. Èn werk waar je 100% gelukkig van wordt. Èn voldoende tijd en energie om te doen wat je wilt in je vrije tijd. Dat je gewoon tevreden moest zijn met wat je had.

Juiste keuzes

Maar ik ontdekte dat dat niet hoefde. Dat ik wel degelijk invloed had. Dat het vooral te maken had met hoe goed ik mezelf kende. Hoe goed ik wist wie ik in de kern was. En of ik de keuzes maakte die bij mij pasten. Want hoe beter ik wist wat ik wel en niet wilde, waar ik echt goed in was, hoe beter ik kon kiezen.

Voor die baan waar ik wèl blij van werd, waar ik mijn ei in kwijt kon. Voor het beëindigen van een relatie die me ongelukkig maakte. Voor vriendschappen die me energie gaven. En voor die cursus die ik al zolang wilde volgen.

Eerlijk zijn

Het begint dus met jezelf beter leren kennen. Waar wordt jij ècht blij van? Waar blink jij in uit? Waar ligt jouw grootste talent? Waar ben je gepassioneerd over?

Maar ook met eerlijk naar jezelf zijn. Want het is verleidelijk om te kijken naar wat je nu doet. Waar je voor opgeleid bent. Of wat anderen van je verwachten. En om dan te denken in beperkingen. “Ik kan toch niet ….” “Ik heb nou eenmaal de keuze gemaakt.” Maar dan kom je niet bij de kern. De kern van wie je echt bent.

Klein meisje

Daarvoor is het nodig dan je teruggaat naar die pure versie van jezelf, naar dat kleine meisje. Naar wat je als kind het allerliefst deed. Voordat er van alles ‘moest’. Naar wat je het liefst had willen worden. Voordat je er geld mee moest verdienen. Naar de dingen die je in je vrije tijd deed of in je vakantie. Waar je uren in op kon gaan en helemaal blij van werd.

Puzzelstukjes

Dat zijn de eerste puzzelstukjes van wie jij bent en waar jij gelukkig van wordt. Die maken dat jij bent wie je bent, je unieke ik. In je latere (volwassen) leven ontdek je steeds nieuwe dingen waar je goed in bent. Door je werk, door hobby’s, door dingen te doen die je leuk vindt. Allemaal puzzelstukjes die helpen om helder te krijgen wie jij in de kern bent. Zodat je steeds betere keuzes kunt maken.

Uit je hoofd

Ik heb veel puzzelstukjes over mezelf ontdekt door allerlei creatieve workshops en cursussen te volgen. Door letterlijk in beweging te komen. Want ik wist dat ik met denken niet bij mijn kern zou komen. Dan zaten me allerlei overtuigingen en beperkende gedachten in de weg. Door creatief bezig te zijn kwam ik uit mijn hoofd en in mijn hart. Daar vond ik de helderheid en antwoorden die ik zocht. En dat heeft me uiteindelijk geleid tot waar ik nu ben: dichterbij mezelf dan ooit.

De eerst stap

Ben jij er klaar voor om alle puzzelstukjes op hun plek te leggen? Om te gaan ontdekken wie jij in de kern bent? Zet dan de eerste stap en meld je aan voor mijn Ontdek je Krachtige Zelf-sessie. Zodat ook jij een stapje dichter bij jouw unieke en gelukkige zelf komt.

Voor nu wens ik je een mooie dag!

Liefs,

Manita

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *