fbpx

Omarm je vrouwelijke kracht

door | 0 Reacties

Je bent gewend om altijd je mannetje te staan. Om die sterke, onafhankelijke vrouw te zijn. Die vrouw die alles regelt en aan kan. Het is je tweede natuur geworden. Maar je beseft niet hoeveel impact dat heeft. Hoeveel het van je vraagt. Want ongemerkt kost het ongelofelijk veel energie en kracht. Omdat je steeds op je tenen moet lopen.

 

Je bent het zat

Als je eerlijk bent, ben je het zat om altijd maar die sterke vrouw te zijn. Je worstelt met alle ballen die je in de lucht moet houden, van jezelf en van anderen. Op je werk hou je het hoofd omhoog, maar intussen heb je het gevoel dat er constant aan je getrokken wordt. Dat iedereen altijd wat van jou wil. Zonder dat iemand rekening houdt met jouw behoeften, met jouw verlangens. Je bent zo ontzettend klaar met alles, maar je hebt geen idee hoe het anders kan.

Begrepen voelen

Je verlangt er ontzettend naar om even niet je mannetje te hoeven staan. Om even niets te moeten. Om je niet overal verantwoordelijk voor te voelen. Om eens te kunnen leunen op anderen. Om je gesteund te voelen door je partner en op je werk. Om het gevoel te hebben dat je er niet alleen voor staat.

Je wilt je zorgen open kunnen delen en je begrepen voelen. Zonder dat er over je geoordeeld wordt. Zonder dat je het gevoel hebt dat je aan allerlei verwachtingen moet voldoen. Je wilt gewoon jezelf kunnen zijn en geaccepteerd worden zoals je bent.

Kritiek

Als je eerlijk naar jezelf kijkt, moet je toegeven dat je vaak kritiek hebt op anderen. Dat je anderen veroordeelt om wat ze wel of niet doen. Maar eigenlijk is dat vooral kritiek op jezelf. Diep in je hart vind je jezelf niet goed genoeg. Dat jaagt je soms angst aan.

En die angst zorgt er voor dat je je schuldig voelt. Dat je je irriteert aan anderen. Dat je kritiek hebt op iedereen om je heen. Die angst maakt dat je continu bezig bent met wat de buitenwereld van je vindt. Met als gevolg dat je ontevreden en ongelukkig bent.

Aanpassen

Je bent zo gericht op wat de buitenwereld van jou verwacht en vraagt, dat je er meester in bent geworden om jezelf steeds aan te passen. Aan wat er nodig is om je staande te houden in deze maatschappij. Aan het gedrag dat anderen van jou verwachten. En daarmee heb je steeds een stukje van jouw prachtige zelf weggestopt. Totdat er zo veel stukjes van jezelf weggestopt zijn dat je nog maar een schim van jezelf bent. En jezelf, jouw essentie, ongemerkt kwijtgeraakt bent.

Geleidelijk proces

Het gaat zo geleidelijk dat je het pas merkt als het te laat is. Dat heb ik zelf op de pijnlijke manier ervaren: toen ik dreigde om te vallen. Omdat ik al maanden op mijn tandvlees liep en geen rust meer kon vinden. Door zo lang mijn mannetje te staan had ik mezelf uitgeput. Al dat harde werken, mezelf steeds aanpassen en op mijn tenen lopen, had enorm veel energie gekost. Maar voor wat?

De spiegel

Ik keek in de spiegel en zag de persoon die ik geworden was: een uitgebluste, ontevreden en ongelukkige vrouw. Het gevolg van jarenlang roofbouw plegen op mezelf. Mijn spiegelbeeld hielp me te beseffen dat het anders moest. Om te besluiten dat het genoeg was geweest. Dat ik voor mezelf moest gaan kiezen. Dat het okay was om mezelf te zijn, wat anderen daar ook van vonden.

Ik besefte ineens dat ik mezelf in de weg zat. Dat ik moest ophouden met sterk zijn. Dat ik mijn vrouw-zijn meer mocht omarmen. Want dat is wie ik ben. Dat ik moest loslaten en me moest overgeven, hoe eng ik dat ook vond. De oplossing lag bij mij …..

Mijn besluit

Dus besloot ik op dat moment dat het klaar was. Dat ik goed was zoals ik was. Dat ik me niet meer zou aanpassen en voortdurend rekening zou houden met wat de buitenwereld van mij wilde. Maar dat ik meer mocht vertrouwen op mijn vrouwelijke intuïtie en kracht. Op mijn unieke kwaliteiten, op wie ik in de kern ben. Want dat is de enige manier waarop ik in mijn kracht sta. De enige manier waarop ik de beste versie van mezelf kan zijn. Door mijn vrouw-zijn te omarmen blijf ik trouw aan wie ik ben. Zodat ik gelukkig ben en kan stralen.

Meer vrouwelijke kracht

Als je dichter bij jezelf blijft en jouw vrouwelijke kant voedt en gebruikt, ben je meer in balans. Dan voel je dat je echt in je kracht staat. Dan gaan de dingen makkelijker en kosten ze minder energie. Maar hoe doe je dat concreet?

Stop met hard werken en focussen op het resultaat

Creëer momenten van rust, zodat je vanuit ontspanning en flow kunt werken. Dan bereik je de beste resultaten. Met forceren bereik je vaak niets, behalve je gefrustreerd voelen.

Stop met concurreren

Kijk naar jullie gezamenlijke doelen, behoeften en belangen. Juist als vrouw heb je meer oog voor het grotere geheel. Probeer iets te vinden wat jullie verbindt en werk van daaruit samen.

Stop met kritiek geven

Het is makkelijk om de fouten of onhebbelijkheden van de ander te zien. Kijk in plaats daarvan met mildheid naar anderen. Iedereen doet wat hij doet met de beste intenties. Concentreer je daar op en niet op de ‘fouten’.

Vertrouw op je intuïtie

Je lichaam geeft continu signalen. Een knoop in je maag, een brok in je keel, hartkloppingen. Luister er naar en neem ze serieus. Vooral als je keuzes moet maken of belangrijke beslissingen moet nemen. Het is ontzettend waardevol als je begrijpt wat je lichaam je probeert duidelijk te maken en dat meeneemt.

Accepteer de verschillen

Ieder mens is verschillend en uniek. Probeer de ander dus niet te veranderen, maar maak gebruik van jullie andere manier van kijken en denken. Zie hoe jullie elkaar kunnen versterken en aanvullen.

Wees nieuwsgierig

Je hoeft niet altijd je gelijk te halen of een ander te overtuigen. Stel in plaats daarvan vragen, onderzoek en verwonder je. Wees nieuwsgierig naar de zienswijze van de ander. Andere meningen en ideeën kunnen juist heel waardevol zijn. Ze helpen je een totaalbeeld te vormen en andere gezichtspunten te zien.

Benoem wat je voelt en ziet

Als vrouw heb je geweldige voelsprieten voor wat er onder het oppervlak gebeurt. Voor de dingen die anderen aanvoelen, maar niet onder woorden kunnen brengen. Het kan heel helpend zijn als jij het wel durft uit te spreken. Het lucht op, maakt dingen bespreekbaar en neemt weerstand weg.

Wees lief voor jezelf

Accepteer dat je niet perfect bent. Je hoeft niet alles te kunnen en alleen te doen. Je bent goed genoeg. Door minder streng te zijn voor jezelf, ben je ook minder hard voor anderen. En dat komt je relaties alleen maar ten goede.

Omarm je vrouw-zijn

Ik heb mijn vrouw-zijn omarmd. Ik pas me niet meer aan aan wat de buitenwereld van me verwacht. Ik doe de dingen op mijn manier. Ik durf nu mijn ‘vrouw’ te staan en dat levert me heel veel rust, voldoening, energie en geluk op! En dat wil jij natuurlijk ook.

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten? Of wat houdt jou nog tegen? Laat het me weten in het reactieveld hieronder.

Voor nu wens ik je een mooie dag!

Liefs,

Manita

 

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het via de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *