fbpx

Lunch & learn

Maandagochtend, half zeven. De wekker gaat. Je hand gaat al naar de snooze-knop als je ineens te binnen schiet dat je om half negen je eerste vergadering hebt. Om die te halen moet je nu echt je bed uit. Zuchtend sta je op. Je hebt zó geen zin in vandaag. In weer een dag eindeloos vergaderen. In steeds dezelfde discussies en strijd voeren in het MT. In werken aan het zoveelste projectplan waarvan je de helft van wat je voorstelt toch moet schrappen. Je wordt er moedeloos van. Dit is echt niet zoals je je deze functie had voorgesteld.

Maar ja, wat moet je dan? Weer een andere baan zoeken? Dat heb je al gedaan en dat lost ook niets op. Je wilt gewoon doen waar je goed in bent, deze afdeling managen op jouw manier. Waarom krijg je dat maar niet voor elkaar?

Herken je dit?

Je werkt als vrouwelijke manager in een (overwegend) mannelijk team. Je weet dat je als vrouw een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de organisatie, maar je krijgt daar niet de ruimte voor. Hoe blij je manager ook was toen je in deze functie startte, nu lijkt hij alleen maar bezwaren te kunnen bedenken voor alles wat je voorstelt. Terwijl je weet dat jouw voorstellen goed zijn. Als je maar de kans kreeg om dat te laten zien.

In het MT houd je steeds vaker je mening voor je. Je hebt een paar keer ervaren hoe je mannelijke collega’s reageren als jij iets voorstelt wat in hun ogen ‘soft’ of ‘geitenwollen sokkerig’ is. Nee, daar brand jij je vingers niet meer aan. Maar het geeft je een rotgevoel, omdat je ziet welke kansen jullie als team laten liggen om de organisatie te verbeteren. Waarom nemen ze jouw mening niet serieus?

Je hebt intussen het idee dat jíj iets verkeerd doet. Dat je het niet goed aanpakt. Dat het misschien wel aan jouw kwaliteiten als manager ligt. Hoe komt het anders dat je niet de invloed hebt binnen het MT die je kunt hebben? Het frustreert je. Je wilt nu eindelijk weten of je iets verkeerd en zo ja wat.

Hoe geweldig zou het zijn als …

Jouw manager echt blij is dat je er bent. Hij geeft je de ruimte om de dingen op jouw manier te doen en neemt jouw mening serieus. Je kunt echt het verschil maken.

In het MT zonder oordeel naar je geluisterd wordt. Je collega managers zijn oprecht geïnteresseerd in jouw kijk op de problemen in de organisatie. Ze vragen er zelfs naar.

Je over een half jaar weer net zo enthousiast bent over je baan als op je eerste dag. Je hebt je plek gevonden als vrouw in het MT en jouw ideeën en voorstellen worden steeds vaker overgenomen. Dit is wat je voor ogen had toen je aan deze baan begon.

Neem dan deel aan de exclusieve Lunch & Learn

op vrijdag 9 september 2022 in Maastricht

Tijdens deze Lunch & Learn ontmoet je vrouwelijke managers die net als jij in een mannenwereld werken en tegen dezelfde problemen aanlopen. Je ontdekt hoe je als vrouw tussen al die mannen wél tot je recht kunt komen en eindelijk die impact kunt maken die je zo graag wilt.

Na een heerlijke lunch ga je naar huis of naar je hotel met praktische adviezen en persoonlijke tips. En de garantie dat je op maandag 12 september staat te trappelen om aan het werk te gaan.

Na deze Lunch & Learn …

Zit je na het wekelijkse overleg met je manager tevreden achter je bureau. Jullie hebben net jouw voorstel voor een nieuw project op jouw afdeling besproken. En ook al twijfelt hij of een aantal van je ideeën gaat werken, hij heeft groen licht gegeven. Je kunt niet wachten om van start te gaan.

Loop je na de MT vergadering energiek de vergaderruimte uit. Zoals gebruikelijk was het weer een pittige discussie, maar je bent tevreden met het resultaat. Je hebt je zegje kunnen doen en jouw suggesties zijn meegenomen in het projectplan. Je hebt er alle vertrouwen in dat dit project echt iets gaat veranderen in de organisatie.

Ben je verbaasd hoeveel er veranderd is de afgelopen weken. Je voelt je gesteund door de gesprekken die je hebt gehad. Je merkt dat je anders in je werk staat en ziet elke dag de positieve gevolgen daarvan. En als je een moment hebt dat je aan jezelf twijfelt, weet je wat je moet doen of wie je kunt bellen. Dit had je veel eerder moeten doen!

Praktische informatie

Waar: Boviersdaal 12, Maastricht
Wanneer: zaterdag 5 november van 12:00 tot 14:00 uur
Voor wie: maximaal 6 vrouwen
Kosten: EUR 27 per persoon