fbpx

Laat je inspireren: 5 kracht-boeken

door | 2 reacties

Je hebt van die dagen dat je er helemaal doorheen zit. Je moet nog van alles doen, maar je hebt nergens zin in. Je hebt allerlei plannen, maar je kunt je er niet toe zetten. Je bent het zat dat je altijd van alles moet. Dat je het gevoel hebt dat je nooit rustig kunt zitten. Want er is altijd wel iets dat nog moet gebeuren.

 

Even bijkomen

Hoe heerlijk zou het zijn als je vaker wat tijd voor jezelf zou hebben. Om rustig te kunnen zitten zonder dat opgejaagde gevoel. Zonder van alles te moeten van jezelf. Tijd om lekker wat aan te rommelen in huis. Een uitgebreid bad of douche te nemen. En dan met een goed boek en een kop thee op de bank te zitten. Zalig toch!

Standje ‘moeten’

Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het is om uit het standje ‘moeten’ te komen. Vooral als je het druk hebt en voortdurend het gevoel hebt dat je tijd tekort komt. Mijn neiging was om dan nog een tandje harder te gaan lopen. Om nog minder op die bank te gaan zitten en maar bezig te blijven. Want ik wist dat als ik ging zitten, dat ik waarschijnlijk de eerstkomende uren niet meer op zou staan.

Jezelf voeden

Je lichaam en geest hebben af en toe rust nodig. Even wat tijd voor jezelf. Even niets moeten. Een adempauze nemen van de hectiek. En tijd nemen om jezelf te voeden met wat je dan ook nodig hebt. Dat kan letterlijk niets doen zijn. Het kan aandacht aan jezelf geven zijn. Het kan creativiteit zijn. Het kan frisse lucht zijn. Het kan beweging zijn. Het maakt niet uit wat het is, als jij je er maar beter en gevoed door voelt.

Win-win-win

Voor mij is het belangrijk om geïnspireerd te worden. Dat is wat mij voedt, waar ik energie van krijg, waar ik door oplaad. Waar ik mijn inspiratie uit haal? Uit heel veel dingen. Maar vooral uit boeken.

Ik lees er elke week zeker een paar, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Vooral als ik druk ben geweest en weinig rust heb genomen. Het lezen zorgt ervoor dat mijn lichaam rust krijg, dat mijn geest zich ontspant en dat ik inspiratie en nieuwe ideeën krijg. Win-win-win dus.

Inspiratie

Boeken geven mij inspiratie. Ik krijg er inzichten en nieuwe ideeën door. Ik ontdek nieuwe mogelijkheden. Ik verruim mijn kijk op de wereld. Ik ontdek hoe ik dingen anders kan aanpakken. Ik leer en kan beter relativeren. En ik krijg weer zin om iets te gaan doen, om ergens mee aan de slag te gaan.

Ik lees verschillende soorten boeken, fictie en non-fictie. Vaak meerdere boeken tegelijkertijd. Een ontspannende roman voor het slapengaan. Boeken om me als ondernemer en mijn bedrijf verder te ontwikkelen. Boeken over persoonlijke ontwikkeling en (vrouwelijke) kracht. Vooral die laatste vind ik ontzettend inspirerend en voedend. Omdat het mij als persoon en mijn passie raakt.

Mijn top 5 kracht-boeken

Deze week deel ik de 5 meest inspirerende kracht-boeken met je. Boeken die mij geraakt en geïnspireerd hebben. Die me verrassende en nieuwe inzichten hebben gegeven. Die me hebben geholpen om meer in mijn (vrouwelijke) kracht te komen. En die dat nog steeds doen. Met een link om het boek te bestellen als je dat wil.

1. Vrouwelijke kracht

Louise Hay schreef dit boek eind jaren negentig om vrouwen te helpen hun eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen te vergroten. Ze vond dat vrouwen hun krachtige plek in de wereld weer moesten innemen. En dat is nog steeds actueel. Bij het lezen van dit boek wisselen verbazing, verwondering en herkenning elkaar af. Het boek zet je aan het denken. Je krijgt praktische tips en het geeft je een liefdevol zetje.

Lees meer: Louise Hay | Krachtboek voor vrouwen

2. Vrouw-zijn

Lucy Woesthoff heeft het boek ‘Woman’ geschreven als liefdesbrief aan vrouwen, als een ode aan sisterhood. En dat merk je. Het is een boek met verhalen, waarin ze haar ervaringen, inzichten en lessen deelt. Open, eerlijk en kwetsbaar. Over de reis naar zichzelf en waar die haar gebracht heeft. Over haar twijfels en worsteling. Het is een feest van herkenning. Een geruststelling dat je niet de enige bent. Want ondanks onze verschillende buitenkanten, zijn we van binnen heel erg hetzelfde. En dat bindt ons.

Lees meer: Lucy Woesthoff | Woman

3. Moed

Brené Brown doet al jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Zij spoort je aan om de moed te hebben om jezelf te laten zien, zelfs als je het risico loopt dat je valt. Want dat is de enige manier om vol te leven. Vallen doet pijn. Maar het gaat erom hoe je ermee omgaat, zodat je sterker dan ooit weer opstaat. In dit boek deelt ze haar wijsheid over vallen en opstaan.

Lees meer: Brené Brown | Sterker dan ooit

4. Ouder worden

Ouder worden betekent al lang niet meer dat je leven minder interessant wordt. Sterker nog, heel veel vrouwen besluiten juist dan het roer om te gooien. Om te gaan doen waar hun hart ligt en hun passies te volgen. In haar boek ‘Magische menopauze’ legt dr. Christiane Northrup uit waarom dat zo is: vrouwen zijn ontworpen om na de menopauze meer in contact te zijn met wat echt belangrijk voor ze is. Het is hun beurt. Ze legt uit hoe dat werkt en geeft tips om je nieuwe creatiekracht te stimuleren.

Lees meer: Christiane Northrup | Magische menopauze

5. Natuur

We worden door de maatschappij en ons leven vaak gedwongen om mee te gaan in de stroom. Terwijl je ook je eigen levensritme hebt. Jaap Voigt laat zien dat jouw eigen levensritme niet los staat van de seizoenen. Dat het een onderdeel is van de cyclus van de natuur. Als je je daar meer op afstemt, gaan de dingen moeitelozer. Kun je je makkelijker staande houden en ben je veel creatiever. Een boek om stukje bij beetje te lezen. Met praktische adviezen hoe je dit toepast in je dagelijkse leven.

Lees meer: Jaap Voigt | Leven & werken in het ritme van de seizoenen

Welk boek inspireert jou?

Nu ik mijn top 5 heb gedeeld, ben ik natuurlijk benieuwd welke boeken jou inspireren. Wat staat er in jouw top 5? Of welk boek springt er voor jou uit? Ik lees het graag in de reactie onder dit blog.

Voor nu wens ik je heel veel inspiratie en leesplezier!

Liefs,

Manita

 

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

2 Reacties

 1. Savannah Engelenberg

  Wat herkenbaar Manita! Ik laat me ook graag inspireren door mooie boeken en ook ik lees vaak meerdere boeken tegelijk. Eén van de boeken die ik nu lees is die van Christina von Dreien.

  Dit jonge meisje (2001) is geboren met een sterk verruimd bewustzijn en daarmee heeft zij toegang tot Universele wijsheden die ons de kans geeft verder te kijken dan wat we met onze 5 zintuigen kunnen waarnemen.

  Het eerste boek, (geschreven door haar moeder) ‘Christina, Tweeling als licht geboren’ gaat over haar bijzondere manier van opgroeien totdat ze 14 jaar is. Dat boek heb ik in één weekend uitgelezen.

  Ik ben nu aan het lezen in het tweede boek ‘Christina, het visioen over het goede’. Daarin gaat het opmerkelijke levensverhaal van Christina verder waar boek één eindigde.

  Haar manier van leven en haar kijk op het leven gaat zoveel verder dan de 3 dimensionale wereld waarin de meeste mensen nu nog leven. Het lezen van deze boeken geeft mij een verrukkelijk warm gevoel van thuiskomen.

  Absolute aanraders als je weet/voelt dat er meer is dan wat we fysiek kunnen waarnemen en daar meer over wilt weten.

  Liefs,
  Savannah

  Antwoord
  • Manita Lemmens

   Ik ken ze Savannah. Ik heb ze inmiddels alledrie gelezen. Prachtig geschreven en heel herkenbaar en inspirerend.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *