fbpx

Welke kwaliteit ga jij in 2023 in de schijnwerpers zetten?

door | 0 Reacties

Met een snijdend geluid gaat de schaar door het cadeaupapier. Je pakt het volgende kerstcadeau en vouwt het papier eromheen. Stukje plakband in het midden. De uiteinden netjes invouwen en vastplakken. Een kaartje met de naam erop. Klaar. Dat was de laatste.

 

Tevreden kijk je naar de stapel ingepakte kerstcadeautjes onder de kerstboom. Het ziet er mooi uit, al zeg je het zelf.

Zo tevreden als je over je pakjes bent, zo ontevreden voel je je over de manier waarop je je werk deze week hebt afgerond

Die ene mail had er nog uit gemoeten, je had de cijfers van het project nog willen actualiseren en de planning voor januari rond willen maken… niet gelukt. Het wringt, en maakt dat je je zeker niet altijd die succesvolle vrouwelijke manager voelt die je wilt zijn. Je hebt steken laten vallen, als een amateur… snel druk je die gedachte weer weg.

 

Je bent een professional!

Weet je? Ik ben het niet met je eens. Wel als het gaat over je kerstcadeautjes, maar niet als het gaat over de steken die je hebt laten vallen in je werk. Dat niet alles af is, is onvermijdelijk. Maar door daarop te focussen doe je geen recht aan jouw vele successen. Je leest het goed: jouw vele successen.

 

Ga maar eens na wat je allemaal wél bereikt hebt afgelopen jaar

Ondanks de weerstand die je hebt ervaren in de organisatie. Ondanks alle discussies en de weerbarstige bedrijfscultuur heb je al heel wat stappen wél kunnen zetten.

 

En die dingen die nog niet gelukt zijn? Dat mag

Je mág steken laten vallen. Net zo goed als je kerstcadeautjes niet helemaal perfect ingepakt hoeven te zijn.

Natuurlijk ben je een amateur-inpakker vergeleken met de verkoopsters van Douglas. Die maken van elk cadeautje een waar kunstwerk. Maar ja, die zijn erin getraind en doen het bijna elke dag. Ze zijn meester-inpakker. Daar kun jij als amateur nooit aan tippen en dat is okay. Jij hoeft geen meester-inpakker te zijn.

 

Jij hebt heel andere kwaliteiten

Dingen waar jij als vrouwelijke manager goed in bent. Waar jij je hand niet voor omdraait. Waarin jij uitblinkt. Dat zijn al die dingen die je het afgelopen jaar wél voor elkaar gebokst hebt. Ook al sta je daar misschien niet bij stil. De rustige periode na de feestdagen is een mooi moment om dat eens te doen.

Maar ik daag je uit om een stap verder te gaan.

Ik daag je uit om te gaan staan voor jouw kwaliteiten en je in 2023 volledig te focussen op de gebieden waarop jij meester bent

Daar hebben ze je tenslotte voor aangenomen: om de kwaliteit van je werk als manager en het verschil dat je daarmee kunt maken in de organisatie.

Natuurlijk gaat dat niet zomaar. Het is best ingewikkeld om je eigen kwaliteiten zó op de voorgrond te zetten, zeker binnen de mannenwereld waarin jij je beweegt.

 

Daarom daag ik je niet alleen uit, maar ga ik je ook ondersteunen. Boek begin januari een halfuurtje in mijn agenda, zodat jij 2023 van start gaat als de meester die je bent. Spreek ik je dan?

 

Stralende groet,

Manita

 

PS: Vind je dit blog waardevol? Deel het in je netwerk via de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *