fbpx

Hoe hou je dat vakantiegevoel vast?

door | 0 Reacties

Eindelijk ben je wat tot rust gekomen. Je hebt weer tijd voor jezelf gehad. Je voelt dat je je energie weer langzaam terugkrijgt. Heerlijk is dat. Maar inmiddels zijn het al weer de laatste dagen van je vakantie. Maandag moet je weer aan het werk. Hè bah!

 

Je weet hoe het gaat

Je voelt je eindelijk weer wat relaxter en lekkerder in je vel. En dat gevoel wil je vasthouden. Maar hoe? Want je weet precies hoe het werkt. Het ‘gewone’ leven begint en binnen no time zit je weer in het patroon van voor je vakantie. Hard werken, stress, zorgen, rennen en vliegen. En weg is het lekkere gevoel dat je had. Weg is die rust en ontspanning die je voelde. Weg is je energie.

Maar het kan ook anders!

Hoe lekker zou het zijn om dat ontspannen vakantiegevoel wel vast te kunnen houden? Zalig toch. En dat kan! Ik geef je vijf tips die mij helpen om mijn vakantiegevoel zo lang mogelijk te laten duren.

1. Hou die fijne vakantiegewoonte vol

Wat heb jij in je vakantie gedaan waar je echt van hebt genoten? Waar je helemaal van bij bent gekomen? Blijf dat doen en maak er en vast gewoonte in je dagroutine van. Na mijn eerste yogavakantieweek was ik zo gewend om de dag te starten met yoga-oefeningen dat ik dat nog steeds doe. Het liefst buiten als het lekker weer is. Dat geeft mij een instant vakantiegevoel.

2. Blijf me-time nemen

Hoe heb jij in je vakantie tijd voor jezelf genomen? Kijk eens of je favoriete me-time moment ook na je vakantie kunt blijven nemen. Maak er vanaf nu elke dag tijd voor. Want net na je vakantie moet je toch nog in je ritme komen. Het ideale moment om een nieuwe gewoonte te beginnen. Vooral omdat je nu weet wat het je oplevert.

3. Zorg voor dagelijkse beweging

In de vakantie ben je vaak veel actiever dan normaal. Ik bezoek vaak steden of ga wandelen in de natuur en ben dan de hele dag in beweging. Heerlijk vind ik dat. Maar eenmaal thuis en aan het werk, verdwijnt die gewoonte al snel. Terwijl ik weet dat het goed voor me is. Door beweging voel je je gelukkiger en gaat je stressniveau omlaag. Alle reden om die goede vakantiegewoonte vol te houden en elke dag 15 tot 20 minuten te bewegen.

4. Ga elke dag even naar buiten

Buiten en in de natuur zijn zorgt dat je rustig wordt. Helemaal als je hoofd overloopt en je mentaal moe bent. Tijdens je vakantie leef je vaak meer buiten dan binnen. Daarom ben je ook meer ontspannen, creatiever en scherper. Dat kun je ook na je vakantie blijven. Ga elke dag even een halfuurtje naar buiten. Maak een korte wandeling in de natuur of lunch lekker buiten. Je zult merken dat het meteen rust geeft.

5. Zorg voor ’terug-geniet-momenten’

Tot slot is het is heerlijk om af en toe terug te denken aan fijne momenten in je vakantie. Om jezelf ontspannen en gelukkig te zien op een foto of video. En met je mobiele telefoon heb je die ’terug-geniet-momenten’ altijd bij de hand. Kies voor een mooi vakantieplaatje als screensaver. Of maak een album met je favoriete vakantiefoto’s. Kijk daar naar als je even een (energie)dipje hebt en roep het gevoel van dat moment weer op. Een echte oppepper!

Wat ga jij doen?

Ben jij geïnspireerd door mijn tips? Ik hoor graag van je wat jij gaat doen om jouw vakantiegevoel vast te houden. En vergeet niet …… elk geisha stapje is er één op weg naar je stralende zelf!

Maak er een ontspannen dag van.

Liefs,

Manita

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het via Facebook en LinkedIn! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *