fbpx

Gebruik jij jouw vrouwenkracht?

door | 0 Reacties

Heb jij ook van die dagen dat alles vanzelf lijkt te gaan? Dat je ineens de oplossing voor dat lastige probleem hebt. Dat alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Dat je vol inspiratie en energie je werk doet. Dat niets je te veel is, omdat alles moeiteloos gaat.

 

Vasthouden

Een heerlijk gevoel, toch?Je wilt dit elke dag wel! Dit gevoel van moeiteloosheid en in flow zijn. Van je bruisend en energiek voelen. Het gevoel dat je de wereld aankunt. Dus probeer je dat gevoel vast te houden. Je probeert er grip op te krijgen. Je probeert het onder controle te krijgen. En daardoor verlies je het.

Loslaten

De kunst is juist om het los te laten. Om te stoppen met hard werken en forceren. Om te vertrouwen op je eigen gevoel en intuïtie. Om te doen waar je van nature goed in bent: vrouw zijn. Dingen doen op de vrouwelijke manier, vanuit je vrouwelijke kracht, vanuit je hart. Daardoor blijf je dicht bij jezelf, bij wie je bent. Daardoor sta je volop in je kracht. En dat is het fundament voor jouw geluk.

Harde leerschool

Dat heb ik zelf op de pijnlijke manier ervaren. Tien jaar geleden stond ik helemaal niet in mijn kracht. Sterker nog: ik voelde me doodongelukkig.

Ik zat in een relatie waarin ik niet mezelf kon zijn. Ik had een baan waarin ik niet tot mijn recht kwam. Ik woonde in een huis dat niet prettig voelde. Met als gevolg dat ik essentiële stukjes van mezelf was kwijtgeraakt. Stukjes die alleen bij mij hoorden. Geen wonder dat ik niet meer gelukkig was.

Ontdekkingsreis

Na veel wikken en wegen, gesprekken met vriendinnen en de nodige tranen besloot ik dat het anders moest. Ik maakte de keuze om mijn relatie te beëindigen. Ik startte een traject bij een coach om mijn leven onder de loep te nemen. Ik nam de tijd om aan mezelf te werken, om dingen te doen die ik leuk vond. Stukje bij beetje ontdekte ik wat er had ontbroken in mijn leven. Wat ik nodig had om weer gelukkig te zijn.

Fundament

Ik besefte dat ik pas gelukkig kon zijn als ik weer ‘heel’ zou zijn. Als ik alle stukjes van mezelf die ik was kwijtgeraakt weer terug had gevonden. Als ik zou accepteren dat die ook bij mij hoorden, ongeacht wat de buitenwereld daarvan vond. Als ik zou gaan zien dat al die verschillende stukjes mij juist uniek maakten. En dat ik ze allemaal nodig had om compleet te zijn. Om niet om te vallen bij de minste geringste tegenslag of lastige situatie. Om in mijn kracht te staan.

Vrouw-zijn

Daar hoorde ook en vooral het stukje van mijn vrouw-zijn bij. Dat was namelijk iets dat ik al snel had weggestopt in mijn leven. Omdat het vrouw-zijn me leek te belemmeren. Omdat dat niet paste in de mannenwereld waarin ik werkte. Omdat het als een zwakte gezien werd. Dus ik leerde het af.

Totdat ik op mijn ontdekkingsreis besefte dat mijn vrouw-zijn me juist kracht gaf. Dat het me sterker maakte. Dat het veel beter bij me paste. Het maakte me compleet op een manier die ik al lang niet meer gevoeld had. Daar zat de oplossing dus.

Vrouwenkracht

Hoe doe je dat dan? Meer vanuit vrouwelijkheid en vrouwelijke kracht gaan leven? Voor mij betekent dat drie dingen:

1. Hart werken en leven

Als vrouw heb je andere kwaliteiten dan een man. Het is goed om je daarvan bewust te zijn en te beseffen dat je daar gebruik van kunt maken. Zo werk je als vrouw beter vanuit rust en ontspanning. Ben je eigenlijk een kei in loslaten, accepteren en erop vertrouwen dat dingen goed komen. Ook al vergeet je dat soms. Zorg dus dat je meer op die manier naar je werk en leven kijkt. Dan sta je vanzelf meer in je kracht.

Ik heb een serie blogs geschreven over ‘hart werken’. De eerste vind je hier.

2. Je vrouw-zijn omarmen

Je zult nooit gelukkig zijn en in je kracht staan, als je diep van binnen niet van jezelf houdt. Als je jezelf eigenlijk niet leuk vindt. Als je steeds oordeelt over jezelf. Als je vindt dat je niet goed genoeg bent. Als je jezelf niet kunt accepteren zoals je bent. Met al je mooie en minder mooie kanten. En daar hoort je vrouw-zijn ook bij.

Ga eens bij jezelf na welke overtuigingen je hebt over jouw vrouw-zijn. Zijn die echt van jou of heb je ze aangenomen? En helpen ze je nog of staan ze je in de weg? Welke keuze wil je dan maken? Waar wil je vanaf nu in geloven?

3. Je vrouw staan

Heel veel vrouwen zijn ontzettend goed geworden in hun mannetje staan. Ik ook. Dat lijkt prima te werken, totdat je jezelf tegenkomt. Dan besef je dat je altijd in de schoenen van iemand anders hebt gestaan. Of dat je een loden jas hebt aangetrokken die zwaar op je schouders hangt. Met als gevolg dat je uitgeput bent.

De kunst is dus om weer in je pumps te gaan staan. Om alleen nog in jouw eigen zwierige jas rond te lopen. Door goed voor jezelf te zorgen. Door jezelf als dat nodig is op de eerste plek te zetten. Door goed te luisteren naar jouw behoeften. Door je vrouwelijke kwaliteiten te koesteren. Dat maakt dat je je vrouw kunt staan.

In je kracht staan

Ik merk dat ik door dit bewust te leven veel meer in mijn kracht sta. Dat ik anders reageer als er dingen tegenzitten. Dat ik soms wel wankel, maar niet meer omval en sneller in balans ben. Dat de dingen die ik graag wil vanzelf op mijn pad komen. Dat ik vaker flow ervaar als ik dingen doe. Dat ik liever ben voor mezelf en anderen. En dat ik vooral meer geniet, omdat ik weer echt gelukkig ben.

Wil jij dat ook?

Ik kijk graag met je hoe jij meer vrouwenkracht in jouw leven krijgt. Plan direct een gratis Ontdek je Krachtige Zelf-sessie met me in en we gaan samen op ontdekkingsreis.

Maak er een mooie dag van!

Liefs,

Manita

 

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het via de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *