fbpx

Even niks hoeven ….

door | 0 Reacties

Je bent de hele dag bezig met dingen doen en regelen. Thuis zorg je dat alles op rolletjes loopt. Dat je partner en kinderen niets vergeten. Dat de sportkleding op tijd gewassen is, een cadeautje voor dat schoolvriendje gekocht is. Op je werk is het al niet veel anders. Je bent alleen maar bezig met doen en regelen. Met oplossen wat er misgaat, met opvangen wat anderen laten vallen. Doodmoe word je ervan.

 

Doe-modus

Je hebt het gevoel dat je je geen moment rust kunt permitteren. Je moet te veel doen, daar heb je echt geen tijd voor. Je regelt zo veel mogelijk zelf, want dan weet je zeker dat het gebeurt. Hulp wimpel je af. Je doet het liever zelf, dan weet je dat het goed is. 

Maar daardoor zit je continu in de doe-modus. Je bent continu bezig. Je durft de touwtjes niet te laten vieren, uit angst dat er iets misgaat. Je neemt geen tijd om op adem te komen, om op te laden. En dat put je uit.

Even niks hoeven

Je verlangt naar rust in je hoofd, naar even niet hoeven denken en doen. Het lijkt je heerlijk om af te kunnen schakelen. Om even rustig te zitten, zonder dat je steeds opspringt omdat je weer iets ziet wat nog moet gebeuren. Je bent jaloers op je partner die uren op de bank kan zitten, in zijn eigen bubbel. Waarom lukt jou dat nou niet?

Aangeleerd gedrag

Ik heb lang gedacht dat ik echt iets verkeerds deed in mijn leven. Dat ik het niet goed voor elkaar had. Dat ik een slechte planner was. Dat ik niet hard genoeg werkte. Dat ik niet goed genoeg was. Onzin weet ik nu. Het is gewoon aangeleerd gedrag. Gedrag dat we hebben aangeleerd om mee te tellen in de mannenmaatschappij waarin we leven.

Er wordt namelijk van je verwacht dat je hard werkt. Je moet resultaten behalen en doelgericht en gefocust bezig zijn. Je moet je uiterste best doen, zodat je beter presteert dan de ander. Allemaal mannelijke eigenschappen. En als die gaan overheersen, dan raak je uit balans. Dan kom je niet meer uit die doe-modus. Terwijl je dat als vrouw juist zo nodig hebt!

Tijd voor jezelf

Om uit het ‘doen’ en ‘moeten’ te komen en gewoon te kunnen ‘zijn’, hoef je alleen maar tijd voor jezelf te maken. Elke dag. De tijd maken om in je eentje een wandeling te maken in de natuur. Een moment nemen om in stilte te genieten van een kop koffie. Om ongestoord creatief bezig te zijn. Om eindelijk in alle rust je yoga of meditatie-oefeningen te doen.

Want daardoor kom je weer bij je vrouwelijke energie. Dan vind je die rust en ontspanning weer terug waar je zo naar verlangt. Dan laad je echt op en gaat de energie weer stromen. Dan vind je jouw passie en motivatie weer terug. En dat wil je toch?

Ja, maar …..

Misschien komen er nu allerlei ‘ja, maar’-gedachten in je op. Redenen waarom het niet lukt om tijd voor jezelf te maken. Waarom het in jouw situatie echt niet werkt. Waarom het in jouw geval moeilijk is. Realiseer je dan dat tien redenen vinden waarom iets niet werkt, makkelijker is dan één reden vinden waarom iets wel werkt.

Weg met die weerstand

Om te krijgen wat je verlangt – rust, ontspanning, energie, zin in het leven, geluk – zul je toch uit je comfortzone moeten komen. Zul je jouw ‘ja, maar’-gedachten moeten veranderen in ‘ja en’-gedachten. Zul je nieuwsgierig moeten zijn naar het waarom. En zul je in beweging moeten komen. Want anders verandert er niets.

Onderzoek dus waar je weerstand zit. Wat het is dat je tegenhoudt om tijd voor jezelf te maken? Vind je het moeilijk om voor jezelf te kiezen? Gun je je het jezelf diep van binnen wel? Vind je dat je egoïstisch bent als je tijd voor jezelf maakt?

En vraag je dan af: zijn die gedachten reëel, helpen ze je? Hoe kun je er anders naar kijken? Wat zou je wel helpen om te bereiken waar je naar verlangt?

De eerste stap

Vind je het moeilijk om deze eerste stap te zetten? Merk je dat je iedere keer weer vastloopt? Je hoeft het niet alleen te doen. Maak een afspraak voor mijn gratis Ontdek je Krachtige Zelf-sessie en we kijken samen waar jouw weerstand zit en hoe we die weg kunnen halen. Zodat jij die stralende en energieke versie van jezelf weer ontdekt!

Via de knop hieronder krijg je meer informatie en kun je je aanmelden.

Ja, ik wil een eerste stap zetten!

 

Ik hoop je snel te ontmoeten. Voor nu een stralende dag!

Liefs,
Manita

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *