fbpx

Programma

Eindelijk Echt Impact

Voor vrouwelijke managers in een mannenwereld

Programma

Eindelijk Echt Impact

Voor vrouwelijke managers in een mannenwereld

Herken je dit?

Aan het eind van een lange werkdag zit je teleurgesteld achter je bureau. Is dit nou die baan waar je echt het verschil gaat maken? Waar je zo enthousiast over was toen je er aan begon? Nou, van dat enthousiasme is nog maar weinig over. Alle voorstellen die je doet aan je manager worden meteen van tafel geveegd. Het zijn leuke ideeën, maar hij weet dat het toch niet werkt. Je wordt er gefrustreerd van.

Je zit te lunchen met je collega’s. Zoals gebruikelijk gaat het over werk. Het is vooral veel mening geven en weinig luisteren. Je maakt af en toe een opmerking, maar concentreert je op je lunch. Je bent zo klaar met dat haantjesgedrag. Zelfs tijdens de lunch ontkom je er niet aan. En geen hond die geïnteresseerd is in jouw mening. Terwijl je zoveel te brengen hebt hier. Waarom hebben ze je dan aangenomen als vrouw?

Je zit met je manager te praten over een nieuw project. Hij heeft je gevraagd om jouw visie op het project te geven. Je hebt al wat dingen op papier gezet. Je hebt allerlei ideeën wat jullie kunnen doen, hoe jullie het aan kunnen pakken. Maar al snel begint hij te mitsen en te maren. Over dat het zo niet werkt. Dat je dingen wilt waar de organisatie niet klaar voor is. Hij heeft overal commentaar op. Hij wil het eigenlijk gewoon op zijn manier doen. Weg is je enthousiasme voor het project.

Bij de koffieautomaat vraag je je collega hoe haar weekend was. Je manager schuift aan en zegt “zo, zijn jullie het weekend aan het evalueren”. Je hoort hem in gedachten weer mopperen, zoals hij laatst hardop zei: dat jullie hier zijn om te werken. Dat jij als manager het goede voorbeeld moet geven. Terwijl je weet dat je collega straks veel geconcentreerder werkt als ze haar verhaal kwijt is. Maar ja, dat begrijpt hij maar niet.

Het zoveelste overleg met je teamleiders en de moed zakt je bijna in de schoenen. Wat een worsteling om de plannen die je hebt voor elkaar te krijgen. Ze kunnen alleen maar redenen bedenken waarom dingen niet werken. Je hebt het gevoel dat je ze alle drie iedere keer weer moet overtuigen dat jouw plannen wél zullen werken. En bij je manager vind je ook geen gehoor. Die reageert laconiek dat je dan misschien wat te hard gaat. Je bent het spuugzat. Maar je gaat niet weer opgeven. Dat overkomt je niet nog een keer. Misschien ligt het voor een deel aan jou, aan iets wat jij doet maar nog niet ziet. En áls het aan jou ligt, dan ga je nu uitzoeken waar het door komt.

Hoe geweldig zou het zijn als:

Je na een jaar in je huidige baan nog net zo enthousiast bent als op je eerste dag. Je hebt je plek gevonden tussen al je mannelijke collega’s. Je merkt aan alles dat je manager en medewerkers echt blij zijn dat je er bent.

Je je niet meer druk maakt om het haantjesgedrag van je collega’s, maar er zelfs om kan lachen. Je weet hoe je ermee om moet gaan en hoe je jouw punt kunt maken. Ook zonder met je vuist op tafel te slaan.

Jouw manager en mannelijke collega’s geïnteresseerd zijn in jouw ideeën en visie. Dat ze je vragen naar jouw mening, omdat ze jouw ervaren en vrouwelijke kijk op de dingen waarderen.

Je gewoon een praatje met je medewerkers en collega’s kan maken. Of het nou over werk gaat of niet. Omdat ook je manager dat als een belangrijk onderdeel van je werk ziet.

Je eindelijk ontdekt hebt wat ervoor zorgt dat je in elke baan en bij elke werkgever op je plek zit. Je bereikt wat je wilt èn gaat elke dag met plezier naar je werk.

Wil jij vanaf nu het verschil maken?

Dat kan als je kiest voor mijn programma Eindelijk Echt Impact
voor vrouwelijke managers in een mannenwereld.

 

Zes maanden lang gaan we samen aan de slag in 10 coachingssessies van 1,5 uur.
Je krijgt opdrachten en oefeningen die je helpen om wat je leert in praktijk te brengen.
Je ziet meteen al resultaten en ervaart dat je meer impact hebt op je werk.

Aan het einde van het programma

Sluit je aan het eind van je werkdag tevreden je computer af. Je hebt vandaag een compliment van je manager gekregen dat er echt dingen veranderd zijn sinds jouw komst. Je medewerkers doen het geweldig. Je bent blij dat je het verschil kunt maken. Dit is waar je al zo lang naar verlangt. Met een voldaan gevoel ga je naar huis.

Erger je je niet langer aan het haantjesgedrag van je collega’s. Je snapt waarom ze het doen. Laat ze maar lekker. Je weet nu hoe jij ervoor zorgt dat er wel naar je geluisterd wordt. Zonder dat je mee hoeft te gaan in hun gedrag, waardoor je veel relaxter naar je collega’s bent. Je begint het zelfs leuk te vinden.

Kijk je uit naar het overleg met je manager over dat nieuwe project. Hij staat open voor jouw ideeën en je krijgt alle ruimte om jouw inbreng te geven. Samen bepalen jullie hoe jullie het project gaan invullen. Daarbij luistert hij naar jouw bezwaren en suggesties voor de aanpak. Na zorgvuldige afweging komen jullie tot een gedegen plan, waar je helemaal achter staat. Energiek en enthousiast kom je het overleg uit.

Sta je zonder schuldgevoel of het idee dat je je moet verantwoorden een praatje te maken met een collega. Sterker nog, het is een onderdeel van je taak geworden. Het is duidelijk wat dat stukje aandacht oplevert voor de afdeling en het bedrijf. Je manager vertrouwt jouw oordeel. Je voelt je gezien en gewaardeerd en je bent blij dat je op deze manier jouw steentje bij kunt dragen. Je geniet als je je medewerkers ziet opbloeien. Dit is waarom je ooit manager bent geworden.

Kijk je tevreden terug op wat je het afgelopen half jaar bereikt hebt op je werk. Je had nooit gedacht dat dit mogelijk was. Het kost je geen moeite meer om je collega’s mee te krijgen met jouw ideeën. Je hoeft niet meer alles tot in de puntjes uit te leggen. En je hoeft er niet eens hard voor te werken. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn. Hoe geweldig is dat! Voorlopig zit je in deze functie echt nog wel op je plek.

Jouw investering

Jouw investering voor het programma Eindelijk Echt Impact is EUR 2.997.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met het programma?

Het is een individueel traject, dus je kunt op elk moment starten.

Ik werk fulltime. Kan ik dit programma dan toch doen?

Zeker. Omdat het een individueel programma is, houden we bij het plannen van de sessies rekening met jouw agenda.

Zijn de coachingssessies live of online?

Voor de 10 coachingssessies heb je de keuze: we kunnen de afspraken live of online doen. Voor live afspraken kom je naar mijn kantoor in Maastricht. Online afspraken doe ik via Zoom.

Hoe zijn de coachingssessies verdeeld over de 6 maanden?

Je programma start met een coachingssessie waarin we samen kijken waar je nu staat en jouw doel bepalen. Daarna gaan we aan de slag met de stappen die nodig zijn om jouw doel te bereiken. We zien elkaar elke drie weken.

 

Ik ga op vakantie in de komende zes maanden. Kan ik dan toch starten?

Natuurlijk. We plannen onze afspraken en de oefeningen die je meekrijgt gewoon om jouw vakantie heen. Dat is geen reden om nu te wachten.

 

Hoeveel tijd kost het programma me?

Naast onze afspraken ben je ongeveer een uur per coachingssessie bezig met de oefeningen of opdrachten die je mee krijgt. Soms krijg je een praktische oefening mee, waar je een paar weken mee aan de slag gaat. Dan kost het je meestal een kwartiertje per dag. Daarnaast raad ik je aan om na en tussen de sessies inzichten en succesmomenten op te schrijven, maar dat is geen must.