fbpx

Durf je vrouw te staan

door | 0 Reacties

Herken je dat? Thuis en op je werk sta je steeds weer je mannetje. Je bent continu aan het jongleren om alle ballen in de lucht te houden. Je voelt voortdurend de druk van je manager en wilt hem niet teleurstellen. Thuis wil je die betrokken en sprankelende partner zijn. En voor je ouders een attente en zorgzame dochter.

 

Wees eens eerlijk…..

Hoe lang hou je dit nog vol? Want diep van binnen weet je dat het zo niet verder kan. Je snakt naar een adempauze, naar rust in je hoofd en tijd voor jezelf. Je verlangt naar steun en begrip van je omgeving. Maar je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Dat je door moet. Ondanks de uitputting en stress die je voelt.

Je bent niet alleen

Ik herken dat. Ik was ook zo’n vrouw. En geloof me, wij zijn niet de enigen.

Om me heen zie ik heel veel vrouwen worstelen. Ze hebben geleerd om hard te werken en te presteren. Ze zeggen nooit ‘nee’ als iemand om hulp vraagt. Ze hebben ongelofelijk veel op hun bord en ze gaan moeiteloos door. Ze lijken het zo goed voor elkaar te hebben, maar intussen zijn ze opgebrand en doodongelukkig..….

De valkuil: aanpassen

In de ogen van de buitenwereld ben je die sterke vrouw, die moeiteloos alle ballen in de lucht houdt. Maar wat ze niet zien, is dat je daarvoor je vrouwelijke kracht hebt weggestopt. Dat je te veel van jezelf hebt ingeleverd. En hoeveel energie het jou kost om je continu aan te passen. Je bent niet gelukkig, maar je houdt jezelf voor dat het vanzelf beter wordt.

Het kan ook anders

Je bent zo gewend om je altijd te vermannen dat waarschijnlijk niet eens beseft hoeveel dat van je vraagt. Dat je daarmee roofbouw pleegt op jezelf. Je denkt dat het allemaal wel meevalt. Dat je het nog wel een tijdje kunt volhouden. Dus waarom zou je nu iets veranderen?

Durf voor jezelf te kiezen!

Nou, omdat je verlangt naar rust en ontspanning. Naar je weer energiek en gelukkig voelen. En omdat die vermoeidheid, ontevredenheid en onrust niet vanzelf weg gaan. Was dat maar waar! Daar kom je alleen vanaf door zelf in beweging te komen. Door voor jezelf te gaan kiezen.

Neem het besluit

Toen ik dat eenmaal besefte, dat ik vooral mezelf in de weg zat, ging bij mij de knop op. Ik besloot om anders in mijn leven en werk te gaan staan. En dat kun jij ook!

Hoe? Door een aantal bewuste keuzes te maken:

  • Ik ga vanaf nu de lat voor mezelf lager leggen.
  • Ik probeer niet meer aan de verwachtingen van anderen te voldoen.
  • Mijn manier en aanpak zijn anders en dat is prima.
  • Ik ben goed zoals ik ben.
  • Ik mag mezelf zijn, ook op mijn werk.

Je vrouw-zijn omarmen

Ik heb die keuze gemaakt en mijn vrouw-zijn omarmd. Die milde, empathische, nieuwsgierige en intuïtieve kant van mijzelf. Een kant die heel krachtig kan zijn, ook zonder dat ik mijn mannetje sta. Alleen door mijn vrouwelijke energie in te zetten.

Ik durf nu mijn ‘vrouw’ te staan en dat levert me heel veel rust, voldoening, energie en geluk op! En dat gun ik jou ook.

Balans tussen yin en yang

Ik geloof dat onze maatschappij beter wordt als er meer ruimte komt voor de vrouwelijke (yin) energie. Voor mildheid, liefde en verbinding in relaties met anderen. Als er meer ruimte komt voor openheid, intuïtie en creativiteit bij beslissingen. Dat is nodig als tegenwicht voor al die mannelijke (yang) energie die er is, zodat er een evenwicht kan ontstaan. Want yin en yang zijn beide nodig, maar wel in balans.

Durf je vrouw te staan!

En die balans tussen yin en yang kan er zijn. Als meer vrouwen zoals jij en ik zichzelf durven zijn. Als we accepteren dat we goed zijn zoals we zijn. Als we de keuze maken ons niet meer aan te passen, niet meer te voldoen aan alle (mannelijke) verwachtingen. Als we durven te gaan staan voor onze vrouwelijke kracht.

Ook jij hebt de sleutel voor deze verandering in handen.

Welke eerste stap ga jij zetten? Ik lees jouw reactie graag hieronder.

Maak er een stralende dag van!

Liefs,

Manita

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het via Facebook en LinkedIn! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *