fbpx

Dit is echt níet zoals je je het had voorgesteld

door | 0 Reacties

Maandagochtend, half zeven. De wekker gaat. Je hand gaat al naar de snooze-knop als je ineens te binnen schiet dat je om half negen je eerste vergadering hebt. Om die te halen moet je nu echt je bed uit. Zuchtend sta je op.

 

Je hebt zó geen zin in vandaag

In weer een dag eindeloos vergaderen. In steeds dezelfde discussies en strijd voeren in het MT. In werken aan het zoveelste projectplan waarvan je de helft van wat je voorstelt toch moet schrappen. Je wordt er moedeloos van.

Dit is echt niet zoals je je deze functie had voorgesteld. Maar ja, wat moet je dan?

Weer een andere baan zoeken? Dat heb je al gedaan en dat lost ook niets op. Je wilt gewoon doen waar je goed in bent, deze afdeling managen op jouw manier. Waarom krijg je dat maar niet voor elkaar?

 

Vrouw in een mannenwereld

Je werkt als vrouwelijke manager in een (overwegend) mannelijk team. Je weet dat je als vrouw een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de organisatie, maar je krijgt daar niet de ruimte voor. Hoe blij je manager ook was toen je in deze functie startte, nu lijkt hij alleen maar bezwaren te kunnen bedenken voor alles wat je voorstelt. Terwijl je weet dat jouw voorstellen goed zijn. Als je maar de kans kreeg om dat te laten zien.

 

In het MT houd je steeds vaker je mening voor je

Je hebt een paar keer ervaren hoe je mannelijke collega’s reageren als jij iets voorstelt wat in hun ogen ‘soft’ of ‘geitenwollen sokkerig’ is. Nee, daar brand jij je vingers niet meer aan. Maar het geeft je een rotgevoel, omdat je ziet welke kansen jullie als team laten liggen om de organisatie te verbeteren. Waarom nemen ze jouw mening niet gewoon serieus?

 

Het enige wat je wil is dat je de ruimte krijgt

Om de dingen eens op jouw manier te doen. Dat je manager jouw visie en ervaring op waarde schat. Dat er in het MT zonder oordeel naar je geluisterd wordt. Dat jouw mening serieus genomen wordt. Dat je een volwaardige plek hebt als vrouw in het MT en eindelijk die impact kan maken die je wilt. Zodat je over een half jaar weer net zo enthousiast bent over je baan als op je eerste dag.

 

Wil jij weten hoe je dat voor elkaar krijgt?

Schuif dan aan bij mijn Lunch & Learn op vrijdag 9 september 2022

In deze Lunch & Learn ontmoet je vrouwelijke managers zoals jij, die ook in een mannenwereld werken en tegen dezelfde problemen aanlopen. Samen met hen ontdek je hoe je als vrouw tussen al die mannen wèl tot je recht kunt komen en impact kunt maken. Je gaat naar huis met praktische adviezen en persoonlijke tips waardoor je op maandag staat te trappelen om naar je werk te gaan.

Yes, ik ben erbij!

Aanmelden kan tot en met woensdag 7 september. Wacht niet te lang want ik heb maar plek voor 8 deelnemers.

 

Stralende groet,

Manita

 

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het! Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *