fbpx

Verbind je met anderen en ervaar de helende kracht

door | 0 Reacties

Welke mensen heb jij om je heen? Mensen die naar je luisteren en jouw kijk op de dingen waarderen? Mensen die je vrij laten om je eigen keuzes te maken en die respecteren? Of ben je omringd door mensen die je proberen van hun gelijk te overtuigen? Die niet openstaan voor jouw mening omdat er maar één waarheid is?

 

Uit verbinding

Waarschijnlijk herken je dat laatste type mensen wel in je eigen omgeving. Het zijn mensen die maken dat je je niet begrepen en gehoord voelt. Dat je het idee hebt dat jouw mening er niet toe doet. Met als gevolg dat je ophoudt met zeggen wat jij denkt. Omdat het niet prettig en veilig voelt. Of omdat je geen zin meer hebt in ellenlange discussies. Uiteindelijk stop je dan met eerlijk zijn.

En op dat moment ga je uit de verbinding, met jezelf en met de ander. Je sluit als het ware een stukje van jezelf af.

Dicht bij jezelf blijven

Terwijl het juist zo belangrijk is in deze roerige tijd dat je dicht bij jezelf blijft. Dat je trouw blijft aan jezelf en jouw waarden. Dat je luistert naar je hart. Dat je jouw eigen afweging maakt. Dat je kiest wat het best bij jou past, wat voor jou goed voelt. Dat je doet wat jij nodig hebt om op de been te blijven. En daarbij helpt het als je de juiste mensen om je heen hebt. Mensen waarmee je je verbonden voelt.

Verbondenheid

Als je verbonden bent met iemand dan voel je je geliefd, begrepen en gewaardeerd door die persoon. Je kunt helemaal jezelf zijn, zonder dat de ander je veroordeelt. Je kunt open en eerlijk zijn over wat je denkt en voelt, zonder bang te zijn voor afwijzing. Je kunt samen lachen en huilen. Je kunt samen genieten. Je inspireert elkaar. Je krijgt energie van dingen samen doen of gewoon samen zijn. Het maakt dat je graag bij de ander wilt zijn. Dat gevoel van verbondenheid.

In balans

Het zou natuurlijk ideaal zijn als je alleen maar dit soort mensen om je heen zou hebben. Mensen waarbij je je altijd goed voelt. Helaas kan dat niet. Je zult altijd met negatieve mensen te maken hebben. Op je werk, in je familie, in je vriendenkring. Mensen die je niet zelf hebt uitgekozen, waar je niet omheen kunt. Die je misschien wel kunt vermijden, maar niet uit je leven kunt bannen.

De kunst is dus om meer energie te halen uit de positieve en verbindende relaties en om minder energie te verspillen aan de negatieve. Zodat je per saldo meer energie uit beide haalt. Ik heb al eerder een blog hierover geschreven. Daarin geef ik je zeven tips om meer energie uit je relaties te halen. Lees het blog hier.

Onzekere tijden

Wat ik zelf merk is dat het juist nu ontzettend belangrijk is om tijd door te brengen met mensen waarmee ik me verbonden voel. Die me begrijpen, steunen en inspireren. Die tijd maken voor een goed gesprek en oprechte aandacht voor me hebben. Waar ik me veilig bij voel en eerlijk tegen durf te zijn. Waarbij ik mezelf kan en mag zijn. Die hetzelfde in het leven staan als ik en mijn mening en keuzes respecteren. Want dat maakt dat ik in mijn kracht blijf staan en trouw kan blijven aan mezelf. Iets wat vooral in onzekere tijden hard nodig is.

Helende kracht

Voor vrouwen is zich verbonden en gedragen voelen misschien nog wel belangrijker dan voor mannen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen elkaar in tijden van stress juist opzoeken. Dat ze de behoefte voelen om met andere vrouwen samen te zijn. Denk maar aan de vrouwencirkels die al eeuwenlang bestaan. Samenkomen en voor elkaar zorgen, blijkt een natuurlijke reactie op stress te zijn en een helende kracht te hebben. Een echt staaltje vrouwenkracht dus. Iets wat we in deze tijd allemaal wel kunnen gebruiken.

Magie

Ik weet niet of je het herkent? Of je het zelf wel eens hebt meegemaakt? Ik wel. Ik zie het steeds weer gebeuren in mijn eigen groepssessies en -programma’s. In de groep vrouwelijke ondernemers waarmee ik samen optrek. Bij workshops waaraan ik met andere vrouwen deelneem. Allemaal in de kern een vorm van die oeroude vrouwencirkel.

En wat er in al die groepen met vrouwen gebeurt is zo bijzonder. Er ontstaat als vanzelf een connectie tussen de deelnemers. Er is heel snel een sfeer van warmte, veiligheid en vertrouwen. En er ontstaan mooie gesprekken. Dat is de magie van de vrouwencirkel.

Kracht van de cirkel

Het idee van de vrouwencirkel is dat niets moet. Het gaat erom elkaar op te tillen en sterk te maken. Om zonder afleiding samen te zijn, samen te genieten en er voor elkaar te zijn. Het is een positieve plek waar alle onderwerpen bespreekbaar zijn.

De kracht van de cirkel zit in het vertellen wat jou raakt en het geraakt worden door de verhalen van anderen. Want door het delen van gedachten en gevoelens en oprechte aandacht voor elkaar voel je je gedragen. Door te luisteren en te reflecteren ontdek je dingen over jezelf. Het geeft je inspiratie en kracht om bepaalde dingen in je leven anders aan te pakken.

Geef jezelf vrouwenkracht

Kijk dus op welke manier jij jezelf in deze tijd meer vrouwenkracht kunt geven. Maak een vaste afspraak met vriendinnen. Ga lekker wandelen of samen uitwaaien op het strand. Plan een avond om samen te koken, te eten en bij te praten. Ga samen sporten. Of spreek af om een middag iets creatiefs te doen. Je zult merken dat je je instant beter voelt.

Kun jij wel een portie vrouwenkracht en inspiratie gebruiken en vind jij het leuk om nieuwe vrouwen te leren kennen?

Dan nodig ik je van harte uit voor mijn gratis VrouwenKracht-sessie, een online vrouwencirkel met plek voor zes vrouwen. De laatste sessie van dit jaar is op vrijdag 10 december. Die staat in het teken van dromen en visualiseren. Aanmelden kan via deze link.

Ik kijk er naar uit om je daar te ontmoeten. En voor nu wens ik je een mooie dag.

Stralende groet,

Manita

 

PS: Ken je iemand voor wie dit artikel ook waardevol kan zijn? Deel het via onderstaande knoppen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *