fbpx

Eigenlijk ben ik helemaal geen coach

door | 0 Reacties

Niet volgens de regels van ‘goede’ coaching dan … Het eerste dat je tijdens je opleiding tot coach leert is dat het niet over jou gaat en dat je geen advies mag geven. Het gaat erom dat de coachee zelf het antwoord op haar vraag vindt. Dat ze zelf ontdekt waarom ze steeds tegen een bepaalde situatie aanloopt. Als coach begeleidt je dat proces, stelt vragen en helpt waar het nodig is.

 

Soms werkt dat gewoon niet

Dan loop je als coachee op je werk ergens tegenaan waar je zelf niet uitkomt. Je draait rondjes zonder dat je een stap verder komt. Dan is het soms beter dat ik mijn coach-pet afzet en even mijn mentor-pet opzet. Dat ik in jouw pumps ga staan en teruggrijp naar mijn eigen ervaring als vrouwelijke manager in een mannenwereld. Dat ik je gewoon wat praktische tips geef in plaats van je een uur lang te laten nadenken hoe je die concrete situatie oplost. Terwijl ik je binnen 5 minuten op weg kan helpen, zodat je verder kunt.

 

Jammer als ik dan geen ‘goede’ coach ben

Ik geloof in ’the best of both worlds’, dat ik zowel jouw coach als mentor kan zijn. Dat ik doe wat ik denk dat jou op dat moment verder helpt. De ene keer is dat de juiste vragen stellen, zodat je zelf het antwoord vindt. De andere keer is het je praktische tips geven, waarmee je meteen na onze sessie aan de slag kunt. Het gaat er uiteindelijk om dat je bereikt wat je graag wilt: als vrouwelijke manager op jouw manier je werk doen en het verschil maken in de organisatie. Daarvoor kom je bij mij.

 

Er is geen ‘quick fix’, dat weet jij ook wel

Je weet best dat er geen snelle oplossing is, want dan had je die zelf al lang ontdekt. Je bent tenslotte een ervaren manager. Je hebt mensenkennis. Je weet heus wel hoe je dingen voor elkaar kunt krijgen. Je hebt je jarenlang staande kunnen houden als vrouw tussen de mannen. Maar nu loop je vast. Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets werkt. Je weet dondersgoed dat er iets wezenlijks moet veranderen; dat je dit niet met een ‘quick fix’ oplost.

 

Dus heb ik twee petten op

Hoe lekker is het dat je tijdens dit veranderingstraject alvast een paar handige adviezen krijgt. Dat je ook met me kunt sparren over hoe je dat lastige gesprek met je manager aanpakt. Dat ik met je mee denk over hoe je ervoor zorgt dat jouw plan deze keer wel door het MT komt. Dat ik in mijn coaching gewoon de pet opzet die jij op dat moment nodig hebt. Los van het feit of ik dan een ‘goede’ coach ben ….

 

Denk je nu: dat lijkt me heerlijk?

Laten we dan een keer afspreken. Je kunt gratis en vrijblijvend een halfuurtje met me sparren. En jij bepaalt welke pet ik opzet.

Plan direct een afspraak in.

 

Stralende groet,

Manita

 

PS: Vind je dit blog waardevol? Deel het in je netwerk via de knoppen hieronder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *